Agenda

Michel De Montaigne komt tot leven

Que sais-je?’ (wat weet ik?) is de vraag die centraal staat in de theatervoorstelling Montaigne. De beroemde Essais, maar ook brieven en reisverslagen van Michel De Montaigne zijn voor deze voorstelling bewerkt door universitair docent en Montaigne-expert Alexander Roose. Acteur en regisseur Koen de Sutter (o.a. Theater Zuidpool) vertaalt de zoektocht van de zestiende-eeuwse Franse filosoof naar het heden.

Een filosoof op scène zetten, dat lijkt een waagstuk maar het is een kolfje naar de hand van acteur en regisseur Koen De Sutter (o.a. bekend van Al te luide eenzaamheid, thaeter Zuidpool) . Hij heeft al heel lang iets met het werk van Michel de Montaigne, de gerenommeerde Franse filosoof uit de zestiende eeuw. Diens Essays behoren tot de boeiendste teksten uit de filosofische literatuur.

In de pers: ‘Theatermaker Koen De Sutter brengt Montaigne tot leven, en hoe! Hij laat horen hoe actueel oude wijsheden kunnen zijn’ Theaterkrant. ‘Laat [de Essais] uitspreken door Koen De Sutter en je krijgt een staande ovatie’ De Morgen. ‘Meer ontwapenend bestaat vermoedelijk niet’ Cutting Edge.

Koen De Sutter: Montaigne

Bestel hier uw Tickets

5 maart 2016
t/m
21 maart 2016
Aanvang: 20.30
de Brakke Grond / Theater aan het Vrijthof / Leidse Schouwburg
Amsterdam / Maastricht / Leiden