Agenda

Michael Cunningham (The Hours) in gesprek met Maria Vlaar

Op 16 december gaat de schrijver Michael Cunningham  (1952) in gesprek met Maria Vlaar over zijn rijke oeuvre. Een exclusief optreden voor Nederland.

Het bekendste werk van Cunningham is de roman The Hours waarvoor hij o.a. de Pulitzer-prijs in ontvangst mocht nemen. Andere bestsellers waren onder meer Flesh and Blood en meer recent By Nightfall.

Cunningham is een meester in het schilderen van levens die er van buiten doodnormaal uit zien. Hij ontbloot het enorme complex aan gevoelens dat schuilgaat achter de keuzes die zijn personages maken. Zo toont hij op elegante en compacte wijze de essentie van het moderne Westerse levensgevoel.

Uit de pers: ‘Wat moet je doen als je niet meer de held van je eigen verhaal bent? Die schok, dat ontregelende besef dat je leven niet meer is dan een reeks onbeduidende dromen en misvattingen, loopt als een rode draad door Cunninghams sprankelende, schitterende werk. Heel bijzonder.’ 
Library journal

Programma werd mede mogelijk gemaakt door Internationaal Literatuurhuis Passaporta in Brussel, waar Michael Cunningham gedurende twee maanden in residentie verblijft.

 

Vrijdag 16 december 20:30 u Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag
toegang € 8,- CJP|Ooievaarspas|studenten|leden bibliotheek € 6,-
kaarten te koop aan de zaal (vanaf 20:00 u). Reserveren aanbevolen info@writersunlimited.nl o.v.v. naam, aantal kaarten en telefoonnummer.

The Series is een maandelijks schrijversprogramma, een samenwerking van Bibliotheek Den Haag en Writers Unlimited. Het komt tot stand met steun van het Nederlands Letterenfonds en de M.A.O.C van Bylandt Stichting.