Melopee van Paul van Ostaijen verfilmd en voorgedragen door Ramsey Nasr

 

Tijdens Ramsey Nasr’s Dichter des Vaderlandsschap presenteerde hij, om de poëzie in beweging te brengen, een serie van eenentwintig verfilmde gedichten. Dit is Melopee van Paul van Ostaijen (1896-1918). Voorgedragen door Ramsey Nasr. Prachtig gedicht!

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Toekomstromans

Ik had een weekje vrijaf en las de omvangrijke roman De Mandibles, Een familieroman 2029-2047 van Lionel Shriver. Een toekomstroman die in Amerika in 2016 verscheen. De toekomst die Shriver beschrijft is opeens niet zo ver weg meer. Over hoe dat met toekomstromans gaat, laat Shriver een vader aan zijn dochter vertellen: ‘Net als 1984 - dat leek nog heel ver weg toen Orwell dat boek schreef, maar toen werd het echt 1984 en ging het jaar ook weer voorbij en het was bij lange na niet zo verschrikkelijk of vreemd of treurig als hij had voorspeld. Verhalen die zich in de toekomst afspelen gaan vooral over dingen waar mensen bang voor zijn op het moment dat ze die boeken schrijven. De toekomst is gewoon het spookbeeld, het grote onbekend.’

Toekomstromans gaan doorgaans over het teloorgaan van een wereld zoals wij die kennen, daarbij stort het financiële stelsel in.

Lees meer