Maxim Februari over zijn roman ‘Klont’ en over de roman, die leeft

Schrijver-filosoof Maxim Februari vertelt over de roman, dat die nog springlevend is. Peter Gielissen in gesprek met de schrijver over zijn roman Klont. Over macht en onmacht, de dood van de roman, levenslust en liefde en repressie in tijden van data. Deze video is een fragment van en langer gesprek op Parmando.com/watch.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Leeslijst

Als tiener was ik altijd verliefd. Dat zeg ik nogal vaak realiseer ik me, terwijl niets in mij terugverlangt naar de puberteit. Sterker nog, toen iemand eens zei dat je middelbare schooltijd de mooiste tijd van je leven is, sprak ik dat tegen met de kracht van een norse tiener. Ik had het niet slecht op school maar als dit al het hoogtepunt was, zou de rest van het leven nog wel erg lang kunnen duren.
De middelbare scholieren hier in huis hebben het, zolang ze niet te veel huiswerk moeten maken, behoorlijk naar hun zin. Verliefdheden zijn verboden onderwerpen, al verschijnen er soms mysterieuze lachjes. Maar wanneer ik de oudste hoor zuchten en denk: 'O hemel, dat is een verliefde zucht', dan blijkt het vooral zijn frustratie over het saaie boek te zijn dat hij nu weer moet lezen. Theo Thijssen, De gelukkige klas - nee, niets voor hem.

Lees meer