Martje Brandsma danst een gedicht van Remco Campert

Voor haar nieuwe poëzieproject verbeeldt Martje Nitsch-Brandsma – samen met een cellist en een professionele spreekster – een stuk van de Russisch-Tartaarse componiste Sofia Gubaidulina en een gedicht van Remco Campert. De presentatie demonstreert bij uitstek de euritmische benadering van moderne muziek en poëzie en is met name gericht op jongeren.

Met haar driemansformatie treedt Martje Nitsch-Brandsma op verschillende scholen, theaters en festivals in heel Nederland op.

Euritmie werd aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld te midden van een reeks vernieuwingen binnen de kunsten. Zij kwam in Europa op – samen met de abstracte schilderkunst en de atonale muziek – als een van de moderne dansvormen. Omdat euritmie het hoorbare zichtbaar wil maken en daarom gebruik maakt van muziek en poëzie is zij heel effectief binnen het kader van cross-over projecten.

De voorstelling is te boeken voor scholen, theaters en festivals. Binnenkort – 15 november – is een dvd van het project beschikbaar.

www.avantiproductions.nl

Recent

16 september 2021

De kracht van fictie

Literair Nederland - 10 jaar geleden

20 september 2011

Literaire periodieken: Hollands Maandblad, Nynade en Zacht Lawijd

Recensie: Ingrid van der Graaf

Met het vallen van een literair tijdschrift op de deurmat, begint een heimelijk voorgenieten; nieuw leesvoer, schenk de koffie in of zet de wijn koud! Eerst wordt er gebladerd: onbevangen surfen door het blad, op zoek naar een debutant, een veelzeggend gedicht of een boeiend essay. Om onverwacht te stuiten op een voordracht, bijvoorbeeld De geschiedenis van mijn haar van F. Starik in Hollands Maandblad no.

Lees meer