Agenda

Maison Descartes – ontmoeting met Andreï Makine

Donderdag 14 mei 2009, 20 uur in Maison Descartes, Amsterdam.

Gesprek met Murielle?Lucie Clément over zijn laatste roman, La vie d´un homme inconnu (2009)

Schrijver en oud?dissident Choutov keert na vele jaren terug naar Rusland. Hij ontdekt een onbekend Rusland waar hij, verontwaardigd en verbijsterd, het toonbeeld van een liefde zal ontdekken, die de werkelijke bestemming van zijn reis blijkt te zijn.

In dit stevige boek laat Makine het boeiende lot van zijn vaderland herleven, verre van de clichés die vaak met het pijnlijke ontstaan van het “nieuwe Rusland” gepaard gaan. Zijn personages drukken, met hun betrokkenheid, de toepasselijkheid uit van de beroemde uitspraak van Dostojevski over de schoonheid die de wereld zal redden.

Andreï Makine is in 1957 geboren in Siberië. In de jaren ’80 promoveert hij tot doctor in de moderne Franse letterkunde aan de Staatsuniversiteit van Moskou. Hij installeert zich in 1987 in Frankrijk. Met zijn vierde roman, Le Testament français, dat in 1995 verscheen, verwierf hij internationale bekendheid. Zijn romans zijn in meer dan dertig talen vertaald en zijn oeuvre is met vele literaire prijzen onderscheiden.

In het Frans.
Tarieven : 6 / 4,5 / 3,50 euro
Informatie en reservering: Danielle Bourgois, d.bourgois@maisondescartes.nl/ 020 531 95 35

In samenwerking met de Alliance Française des Pays?Bas en Murielle Lucie?Clément.

NB : Andreï Makine is in Nederland voor de wereldpremière van zijn toneelstuk Le Monde selon Gabriel, die zal plaatsvinden in de Stadschouwburg van Amstelveen op vrijdag 15 mei om 20.30 uur.

(bron: Maison Descartes)

Lees meer en reserveer: www.maisondescartes.com