Agenda

Lorca, de uitdaging van de vertaling

Workshop ‘Lorca vertalen’: donderdag 12 maart van 16.00 tot 19.00 uur

Het vertalen van de gedichten en liederen van Lorca vraagt in elke taal om een bewonderenswaardige moed. Bart Vonck, ervaren Lorca-vertaler, geeft voor een kleine groep van zulke moedigen een workshop. Daarin wordt de taalrijkdom van de schrijver besproken en onderzocht, en maken de deelnemers eigen vertaalproeven. Als voorbereiding op de workshop ontvangen zij vooraf een aantal door Bart Vonck geselecteerde poëziefragmenten.

Bart Vonck (Brugge, 1957) is dichter, literatuurcriticus en vertaler van poëzie. Herfst 2009 verschijnt zijn vertaling van de Complete Verzen van F.G. Lorca bij uitgeverij Atheneum-Polak & Van Gennep.

Concert: donderdag 12 maart van 19.30 tot 20.00 uur
Na afloop van de workshop is er een kort, voor iedereen toegankelijk concert. Hierin zingt de Chileense zangeres Macarena Pizarro liederen op teksten van García Lorca, begeleid door de gitarist Alvaro Pinto. Macarena is o.a. gespecialiseerd in het Nieuwe Chileens Lied. Momenteel werkt zij als zangeres mee aan een aantal producties van het Italiaanse theatergezelschap Assemblea Teatro di Torino.

Workshop en concert vinden plaats in Instituto Cervantes, Utrecht.

Inschrijfgeld workshop: 25 Euro
Inschrijfperiode: tot 1 maart
Inschrijving per mail sturen aan: Luis Campillo (adutr@cervantes.es)
Max. aantal deelnemers workshop: 15.
(Instituto Cervantes)