Longlist Libris Literatuur Prijs 2022 bekend

Literair nieuws door Ingrid van der Graaf

Vandaag werd de longlist, waarop achttien kandidaten staan, door de jury van de Libris Literatuur Prijs bekend gemaakt. De prijs zal uiteindelijk gaan naar de beste en oorspronkelijk Nederlandstalige roman die in 2021 is verschenen.

De shortlist wordt 28 februari bekend gemaakt en op 9 mei zal voorzitter van de jury, Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, de winnaar bekend maken.

Meer dan de helft van deze genomineerde titels werden in recensies en columns door ons besproken. Sommige titels met enige kritische noten, anderen ronduit lovend. Lees ze nog maar eens na.

 

Aan de prijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden.

Vorig jaar ging de prijs naar Cliënt  E. Busken van Jeroen Brouwers.

 

 

Recent

21 juni 2022

Nog even geduld

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 juni 2012

Een onvoltooid verhaal
Recensie door Sunny Jansen

Doeschka Meijsing stierf begin 2012 voor zij haar verhalenbundel Het kauwgomkind kon voltooien. In mei 2012 verscheen de bundel met de door haar geselecteerde verhalen postuum. Het kauwgomkind geeft een goede dwarsdoorsnede van Meijsings werk, beginnend met I’ve got a bird that whistles, I’ve got bird that sings, het verhaal waarmee zij in 1969 debuteerde in een literair tijdschrift en eindigend met het onvoltooid gebleven Het kauwgomkind.