Agenda

Literaire Talkshow in de Verkadefabriek, Den Bosch

Joke van Leeuwen en Dick Matena zijn te gast bij Overlezen tijdens literaire talkshow.

Zaterdag 9 januari organiseren Cultuurhuis de Warande en Tilt de literaire talkshow Overlezen. Tijdens deze tweede editie nemen Joke van Leeuwen en Dick Matena plaats op de sofa van de Verkadefabriek in Den Bosch. Journaliste en auteur Gaea Schoeters draagt een van haar columns voor, docent Literatuurwetenschap Sander Bax en politicus Jos Geysels nemen plaats in het panel, en singer-songwriter Stoomboot zorgt voor de muzikale omlijsting van het avondvullende, literaire programma.

Programma
Joke van Leeuwen en Dick Matena vertellen tijdens Overlezen over hun literaire werk. Joke van Leeuwen, Dichter der Nederlanden en momenteel werkzaam in Antwerpen, brengt haar meest recente roman De onervarenen mee. Dick Matena begon zijn loopbaan als striptekenaar bij de Toonder Studio’s en vertaalde literaire klassiekers van o.a. Elsschot, Wolkers en Reve integraal naar beeldverhalen.

Gaea Schoeters is een reislustig columnist, auteur en journalist. In 2008 verscheen haar eerste reisverhaal, getiteld Meisjes, Moslims & Motoren. Momenteel werkt zij aan een nieuwe roman en een muziektheatervoorstelling. Sander Bax doceert Literatuurwetenschap en Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Tilburg. Hij gaat in gesprek met Jos Geysels, voormalig politicus en voorzitter bij 11.11.11, koepel van Vlaamse Noord-Zuidbewegingen.

Aanstormend kleinkunsttalent Stoomboot zorgt tijdens Overlezen voor de muzikale programmering. De 23-jarige Vlaamse singer-songwriter speelde al in een vol Sportpaleis en brengt binnenkort zijn tweede album, vol Nederlandstalige nummers, uit.

Tickets zijn online te koop via www.verkadefabriek.nl

 

 

9 januari 2016
Aanvang: 20.00 uur
De Verkadefabriek, Entree € 12,50 (VKpashouders €10,-)
Den Bosch