Agenda

Literaire nachtclub in Tivoli Spiegelbar te Utrecht

Agenda

Poptempel Tivoli wordt op maandag 25 november een ware Literaire Nachtclub. 

Elk seizoen presenteert Het Literatuurhuis in Utrecht de beste podiumschrijvers van dit moment tijdens de Literaire Nachtclub in de Tivoli Spiegelbar. Tijdens deze nacht komen uitgesproken literatuur in alle vormen en maten aan bod.

De Indiase schrijver Manu Joseph vertelt over het leven in India en leest voor uit zijn zwartkomische roman Het onzichtbare geluk van andere mensen die draait om de mysterieuze zelfmoord van de 17-jarige talentvolle striptekenaar Unni.
Pepijn Lanen A.K.A. Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig leest bizarre sprookjes voor volwassenen voor uit zijn literaire debuut Sjeumig.
T
heatermaker en absurdist Ronald Snijders bespreekt absurde neologismen als de Mozeseend (eendensoort die niet kan zwemmen, omdat het water steeds opzij gaat) uit zijn nieuwe boek De Alfabetweter.
T
heatermaker bij Frascati theater in Amsterdam, freelance journalist, dichter en schrijver Marjolein van Heemstra verwoordt haar evolutionaire verbazing met aardse doch gelaagde gedichten uit haar in december te verschijnen bundel Meer hoef dan voet.
De
Nederlandse Shoegaze-band (verwant aan Indiemuziek) Eins, Zwei & The Parallel Cinema brengt met uitbundige Bollywoodrock een muzikale ode aan de Indiase filmscene.

Frank Heinen voert met alle artiesten/auteurs een kort maar hevig vragengesprek.
Dit programma is gratis i.c.m. de Literatuurhuispas. De Literatuurhuispas krijgt u als u Huisvriend van Het Literatuurhuis wordt. Voor studenten tot 26 jaar is hij ook los te koop. Zie hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Ook boekhandel Savannah Bay is met een stand aanwezig waar de boeken van de aanwezige auteurs te koop zijn.