Literair Nederland zoekt nieuwe recensenten

Literair Nederland is een van de oudste recensiesites van Nederland. Waar op televisie, in dag- en weekbladen de boekbespreking in de marge is geraakt, is er bij Literair Nederland altijd plaats voor gedegen kritiek over interessante boeken in alle literaire genres.

Sterker, we willen nog meer plaats maken!

Heb je veel affiniteit met literatuur en vind je kritiek belangrijk? Sluit je dan aan bij ons recensentencorps. Recensies worden bij Literair Nederland altijd door een redactie geredigeerd. We vinden het belangrijk dat er gedegen aandacht wordt besteed aan de bespreking van literair werk.

Hoewel het recenseren onbezoldigd is, zijn er veel voordelen: nadenken over boeken scherpt je geest, je gaat intensiever en preciezer lezen. Je leest andere dingen dan je normaal zou doen, vaak verrassende dingen, en soms hele goede boeken waar je zelf niet snel opgekomen zou zijn. De boeken die je recenseert mag je houden. Je schrijft en leest in je eigen tempo. Ben je speciaal geïnteresseerd in het recenseren van poëzie, dan horen we dat graag.

Heb je interesse mee te gaan schrijven? Stuur dan een proefrecensie (die we kunnen plaatsten) naar redactie@literairnederland.nl dan nemen we binnen een dag contact met je op. Hier kun je al iets lezen over Literair Nederland en wat we van een bespreking verwachten.

We hopen op je reactie!

 

De redactie van Literair Nederland,
Ingrid van der Graaf, Carolien Lohmeijer en Menno Hartman

 

Recent

11 december 2019

De dromende dichter

Literair Nederland - 10 jaar geleden

15 december 2009

Schoonmaaktips van een huurmoordenaar, Hallgrímur Helgason

Door Rein Swart

Tegen het eind van deze roman komt Tony Soprano zijdelings in beeld, namelijk als de hoofdpersoon, de Kroatische huurmoordenaar Toxic, de maatschappij voorstelt als een cirkel met ‘de predikende, afvalscheidende en fietsende meerderheid bovenaan (al die mensen die nooit bij rood licht de straat oversteken maar telkens als Tony fokking Soprano op tv is het scherm beginnen te likken)’.

Dit citaat geeft al aan dat het om een robuust boek gaat, met een ruw taalgebruik, die door liefhebbers van The Sopranos zeer zal worden gewaardeerd.

Lees meer