Literair Nederland in zomerstand

Met ingang van 16 juli tot 3 september staat Literair Nederland in de zomerstand. Dat betekent een afwijkende wekelijkse inhoud. Minder recensies, geen oogst van de week en in plaats van drie columns per week zal er wekelijks één zomercolumn verschijnen van de u vertrouwde columnisten. Wel zullen er meer boekentips van onze recensenten in de speciale rubriek Zomerboeken 2018 verschijnen. Boektitels over of uit het land van hun vakantiebestemming. Ook zullen er een aantal CityTrips, zoals vorig zomer, van de hand van Liliane Waanders verschijnen.

Literair Nederland in zomerstand betekent ook dat er de komende weken geen nieuwsbrief zal verschijnen. 

Vanaf 3 september pakken wij alles weer full swing op.

Wij wensen u een fijne zomer met veel leesplezier toe.

Namens de redactie van Literair Nederland:

Carolien Lohmeijer
Menno Hartman
Liliane Waanders
Ingrid van der Graaf

 

 

 

 

 

Recent

17 juli 2018

Legenden en leven

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer