Agenda

Presentatie Literatuurmuseum door Adriaan van Dis

Tijdens de Nationale Museumweek presenteert Adriaan van Dis op zondag 17 april Literatuurmuseum live! Met prikkelende verhalen over de pronkstukken van het Letterkundig Museum. Speciaal voor de gelegenheid zijn deze stukken te bewonderen in een kleine expositie.

Sinds begin van dit jaar is Nederland een museum rijker: Literatuurmuseum.nl, dé site waarop het Letterkundig Museum zijn schatten presenteert aan de hand van persoonlijke verhalen van hedendaagse schrijvers en digitale exposities. Tijdens Literatuurmuseum live! ontvangt Van Dis enkele curatoren van dit online museum: Karin Amatmoekrim, Hanna Bervoets, Alfred Birney, Ernest van der Kwast en Christiaan Weijts. Zij grasduinden in het depot van het museum en nemen u mee in hun ontdekkingsreis langs unieke verhalen over de Nederlandse literatuur. De dag wordt muzikaal omlijst door Lucky Fonz III en afgesloten met een borrel.

De keuze van de curatoren wordt getoond in een kleine expositie. Deze is vanaf zondag 17 april te zien en valt in de reeks kortlopende actuele tentoonstellingen van het museum. De looptijd ervan is afhankelijk van de literaire actualiteit.
Reserveren kan via 070-3339666

 

17 april 2016
Aanvang: 14.00
Letterkundig Museum, Entree live presentatie: € 5.00 (excl. toegang museum)
Den Haag