Agenda

Lezing rondom 'Wie schrijft onze geschiedenis' – Samuel Kassow

Uitgeverij Balans en het Joods Historisch Museum/Hollandsche Schouwburg organiseren samen een bijzondere lezing ter gelegenheid van het verschijnen van Wie schrijft onze geschiedenis. Het dramatische verhaal van het verborgen archief uit het getto van Warschau geschreven door Samuel Kassow.

Wie schrijft onze geschiedenis is een even fascinerende als briljante historische prestatie, gebaseerd op duizenden pagina’s documenten en getuigenissen, die in het getto van Warschau werden verborgen en herontdekt na de Tweede Wereldoorlog. Vanaf 1942 verzamelden zo’n zestig medewerkers onder leiding van historicus Emanuel Ringelblum alles over het dagelijks leven daar. Begraven in melkbussen, om na de oorlog weer opgegraven te worden. Hun toekomst konden de Duitsers hen dan afnemen, het verleden zou niet worden uitgewist. Nu tientallen jaren later, is het archief dankzij Kassow eindelijk ontsloten.

Samuel Kassow zal dinsdag 19 mei a.s. om 20.00 uur een lezing geven over Ringelblum en Oneg Shabbat, de codenaam van de groep historici. De lezing vindt plaats in de Hollandsche Schouwburg, Plantage Middenlaan 24, Amsterdam.

U kunt een plaats reserveren via Daniëlle Vermeulen van Uitgeverij Balans: d.vermeulen@uitgeverijbalans.nl of 020-5247580. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt, beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Datum: Dinsdag 19 mei
Aanvang: 20.00 uur, voertaal: Engels
Locatie: Hollandsche Schouwburg, Plantage Middenlaan 24, Amsterdam
Toegang: gratis, aanmelden verplicht

(bron: persbericht Uitgeverij Balans) Lees meer over het boek op www.uitgeverijbalans.nl