Agenda

Lezing rondom ‘De laatste deur’ van Jeroen Brouwers

Een middag naar aanleiding van de nieuwe editie van Jeroen Brouwers boek De laatste deur: het monumentale boek met essays over zelfmoord in de Nederlandse letteren. Hierin beschrijft Brouwers onder andere de levensomstandigheden die auteurs tot zelfmoord hebben aangezet alsook de indicaties daartoe die zij soms in hun werken hebben nagelaten.

Met Kenneth van Zijl, programmamaker/regisseur  –documentaire-éénmalige vertoning van recent gesprek met Jeroen Brouwers-discussie

Kenneth van Zijl gaat – met De laatste deur als uitgangspunt – in zijn lezing nader in op het onderwerp zelfmoord. Van Zijl interviewde vele schrijvers – waaronder Joost Zwagerman – en op dit moment werkt hij aan een documentaire over suïcides in een Utrechtse familie.
Hij maakt daarbij gebruik van de documentaire De verzonkenen over Jeroen Brouwers en diens boek ( door Cherry Duyns, 1984). Eveneens is er de éénmalige vertoning van het gesprek dat Van Zijl voerde met Brouwers bij de presentatie van de nieuwe uitgave van De laatste deur in België.

Tot slot een discussie.
Reserveren/informatie: www.salonsaffier.nl |
T. 030 6701020

 

 

 

25 maart 2017
Aanvang: 13.30
Mirliton Theater, Boven Clarenburg 93-2 (Hoog Catharijne)
Utrecht, Entree: € 10,00