Agenda

Lezing door Gerbrand Bakker over 'Juni'

Gerbrand Bakker – Lezing over zijn nieuwste roman Juni

Gerbrand Bakker (Wieringerwaard, 1962) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is gediplomeerd hovenier. Hij publiceerde eerder het Junior Etymologisch Woordenboek en de romans Boven is het stil en Perenbomen bloeien wit. Boven is het stil is vele malen bekroond en in vele talen vertaald. De toneelbewerking is onlangs in première gegaan en de verfilming van de roman is gepland voor 2010. Zie ook www.gerbrandsdingetje.nl

Over Juni, de nieuwste roman van Gerbrand Bakker:
Op die zomerse zeventiende juni in 1969 staan twee van de Kaantjes, Jan en Johan, voor Het Polderhuis om de koningin feestelijk te begroeten. Oudste broer Klaas is er niet, die gaat liever zwemmen. Als hun moeder met de kleine Hanne iets te laat op het feestterrein aankomt, precies op het moment dat de koningin weer in de auto stapt, neemt Juliana nog even de tijd om ze persoonlijk aan te spreken. Het zou een onvergetelijke feestdag geworden zijn, als de bakker ’s middags tijdens een inhaalbezorgronde niet met zijn splinternieuwe VW-busje een ongeluk had veroorzaakt.
Jaren later is de familie Kaan er nog steeds verdeeld over. Als Jan Kaan op een gloeiendhete junidag van Texel voor een speciale klus naar zijn geboortegrond terugkeert, is er meteen weer onrust en stille woede.
En waarom wil niemand aan de kleine Dieke vertellen om welke reden haar oma al anderhale dag met een fles advocaat in de oude schuur op het stro ligt en geen mens wil zien? (www.cossee.com)

Lezing in samenwerking met Pantheon Boekhandel

Datum: dinsdag 15 september, 20.00 uur.
Toegang € 5,00 / met OBA-pas of Stadspas € 3,75
Plaats: Bibliotheek Pintohuis, St. Antoniesbreestraat 69, Amsterdam, tel: 0206243184