Agenda

Lezersfeest Rotterdam 20e editie, een jubileum

Op negen podia verspreid door de Centrale Bibliotheek Rotterdam zijn voor het Lezersfeest ruim vijftig optredens te zien tijdens deze 20e editie van het Lezersfeest. Een Literair feest dat inmiddels een stabiele factor in de literaire festivalwereld is en het evenement waar lezer en schrijver elkaar ontmoeten. Het feest waar de boekenkasten plaats maken voor negen podia waarop interviews, workshops, muziek, voordrachten en nog veel meer verzorgd worden.

De centrale hal wordt in samenwerking met Dagblad Metro weer omgetoverd tot Metro Hal en biedt een podium aan onder meer: Herman Brusselmans, Nico Dijkshoorn en Jules Deelder. Metro-columniste Elfie Tromp opent het programma met een speciale Lezersfeestcolumn. En zal er een feestelijke Lezersfeest-jubileumquiz gespeeld worden met leuke prijzen voor het publiek.

Verder zijn er talkshows, muziekoptredens, cabaret en interviews met schrijvers als: Dimitri Verhulst, Griet Op de Beeck, Marcel Möring, Herman Koch, Saskia Noort en Nelleke Noordervliet. Presentator Margot Dijkgraaf gaat met hen in gesprek.

Ook nieuw schrijftalent komt aan bod op het Lezersfeest. Presentator Oscar Kocken interviewt Inge Schilperoord, Roelof ten Napel, Roos van Rijswijk en Judith Eykelenboom over hun debuut en plannen voor hun tweede boek, dat ze met een beurs van het Nederlands Letterenfonds gaan schrijven.

Voor meer info en kaartverkoop kijk op lezersfeest.nl. Kaarten kunnen ook gekocht worden bij de Centrale Bibliotheek Rotterdam, boekhandels Donner, v/h van Gennep, Snoek en Maximus Hillegersberg.
Toegangskaarten € 19,50 / studenten, CJP’ers en 65-plussers € 16,50 / Rotterdampashouders en leden van de Bibliotheek Rotterdam € 14,-.

12 november 2016