Agenda

LeesCafé Duits

Als je graag leest en op de hoogte wilt blijven van de nieuwste Duitstalige literatuur dan ben je van harte welkom in het UvA LeesCafé Duits. Het is bedoeld voor student en niet-student, voor eerstejaars, laatstejaars en alles wat daartussen zit.
De literatuurliefhebbers komen ongeveer éénmaal per maand bij elkaar om een nieuw boek te bediscussiëren. De titels worden op voorstel van de deelnemers uitgezocht.

Wij komen bij elkaar op dinsdag 27 oktober 2009 om 19.30 uur precies in de bibliotheek van het Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam.

Op het programma staat de bespreking van Walter Kappacher: Der Fliegenpalast. Roman
De roman speelt in 1924. Hoofdpersoon is Hugo von Hofmannsthal, die zich in een Schaffenskrise bevindt en daarom terugkeert naar het plaatsje Bad Fusch, waar hij als jonge schrijver beroemde gedichten had geschreven. Met deze fictieve dichterbiografie heeft de Oostenrijker Walter Kappacher veel lof geoogst. De belangrijkste teneur van de recensies is dat er met deze roman een stil stuk proza is verschenen, dat op onnavolgbare wijze over de kwelling van twijfels en het verlangen naar volmaaktheid weet te verhalen.

Walter Kappacher ontving dit jaar de Georg-Büchner-Preis voor zijn levenswerk uit handen van de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung.

Locatie: Bibliotheek van het Goethe-Institut, Herengracht 470. Entree: gratis. (UvA)