Agenda

Laura van Dolron regisseert (live) 'Als gekken'

Laura van Dolron regisseert (live) Als gekken
Een Frascati productie

Laura van Dolron won de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2007. Uit de makers en gezelschappen die in seizoen 2006-2007 een tournee maakten in Blind Date ? nieuwe theatermakers on tour , koos de jury Laura van Dolron met haar voorstelling Over Morgen als meest veelbelovende.

“Er is één iemand van wie de jury zelf zeker wil stellen dat ze die volgende voorstelling, waarnaar ze zo nieuwsgierig is, ook daadwerkelijk kan maken. Omdat ze meer theater wil zien dat niet vernieuwt om het vernieuwen, maar waarin een zekere gelaagdheid binnen de voorstelling op de juiste manier tot uiting komt, hetzij door het voortreffelijk schrijven en het regisseren van anderen, hetzij door zelf al die existentiële gedachten met het publiek te delen. Deze maker is namelijk een multi-talent, dat schrijft, regisseert én speelt”.

Met het prijzengeld maakte Van Dolron bij het Amsterdamse productiehuis Frascati haar nieuwe voorstelling Als gekken. In Als gekken vraagt Laura van Dolron – als ‘live’ regisseuse op het toneel – haar acteurs zich af te vragen waarom ze op een podium willen staan. De voorstelling gaat over ‘doen alsof’ in het echte leven en ‘zijn’ op het podium en over de psychische afwijking die acteren heet. Van Dolron onderzoekt in Als gekken of haar acteurs de vrijheid die ze op het podium voelen mee durven te nemen in het ‘echte leven’. Als inspiratiebron gebruikte zij de eerste en enige Dogmafilm van Lars Von Trier.

Een voorstelling van en met: Joris Smit, Martijn de Rijk, Iwan Walhain, Lizzy Timmers, Claire Fleury en Laura van Dolron regie: Laura van Dolron (live) dramaturgie: Laura Minderhoud Met dank aan: Jantien Koenders en Celine Buren fotografie: Jamie Tiller (groepsportret), Annette Kamerich / EYES2 (portret Laura) productie: Frascati Producties

Blind Date
Op www.theaterblinddate.nl vindt u de speellijsten, foto’s en meer informatie over de voorstellingen.

Als gekken speelt nog de volgende data:
26 mei De Vest Alkmaar, 20.30 uur, 072 548 9999
27 mei Schouwburg Arnhem, 20.30 uur, 026 443 7343
29/30 mei Korzo Theater Den Haag, 20.30 uur, 070 363 75 40
3-6 juni Frascati in de Brakke Grond Amsterdam, 20.30 uur, 020 626 6866

(bron: persbericht Theater Instituut Nederland) www.tin.nl/blinddate, en www.theaterblinddate.nl