Agenda

Lang Leve Charlotte Mutsaers!

Je zou het niet zeggen als je haar ziet maar Charlotte Mutsaers werd onlangs op Allerzielen zeventig jaar. Een mooie gelegenheid om terug te kijken op haar carrière als beeldend kunstenaar en schrijfster en vooruit te blikken naar haar literaire toekomst. Op haar verjaardag verscheen bovendien een gloednieuwe dichtbundel: Dooier op drift.

Op 14 november 2012 zal Tom Van Imschoot, (onder meer vicedecaan van de Faculteit voor Kunsten en Architectuur en schrijver over literatuur) een laudatio uitspreken en volgt er een gesprek onder leiding van Carlos Alleene (literair criticus en mediajournalist). Dit alles wordt verder opgeluisterd met literaire voordrachten en een grote feesttaart, gebakken door Sarah De Wilde.

Charlotte Mutsaers is de grande dame van de Nederlandse literatuur. Ze schreef tot nu toe twaalf boeken die achtereenvolgens bekroond werden met de Jan Greshoffprijs, de Busken Huetprijs, de Constantijn Huygensprijs. Ze ontving de PC Hooftprijs 2010 voor haar gehele oeuvre. Voor haar literaire en beeldende werk ontving zij de Jacobus van Looyprijs. Haar recentste roman Koetsier Herfst werd juichend ontvangen en in 2009 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.
woensdag 14 november 2012
Tijd: 12:30 – 13:30
De Loketten van het Vlaams Parlement | IJzerenkruisstraat 99 te Brussel
Haast u, er zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij!

Voor meer informatie bezoek de site van De Literaire Loketten.

Organisatie is in handen van deBuren en het Vlaams Parlement i.s.m. De Bezige Bij en Broodje Brussel

Auteursfoto © Mylene Siegers