Kunst in de openbare ruimte – Floris Tilanus

Floris Tilanus tekende met duizenden krasjes de winkelstraat na op de houten platen van een winkelpand in de Utrechtsestraat. Een manier om de straat op te vrolijken en zijn boek ”Zoals het is” onder de aandacht te brengen. Tilanus tekent, schrijft, ontwerpt, componeert en maakt boeken. http://www.floristilanus.nl

Copyright beelden Peter Eijking

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Enige betekenis

Als ik over de rellen en het vernielen hoor denk ik sukkels en idioten. In de nacht zet ik me in een gemakkelijke stoel in een hoek van mijn kamertje, lees Rachel Cusk alsof ik daar antwoorden zal vinden. Als kind heb ik ook wel eens tegen geldende regels in gehandeld. Op de leeftijd waarop je denkt dat niemand op je let, stopte ik in een winkel een zakje snoep in mijn jaszak. Ik weet nog hoe het knisperde, voeld me een houtenklaas en weet niet meer hoe ik buiten ben uitgekomen. Ik nam eens een schriftje weg bij de Hema, één keer een boek. In een antiquariaat op een grijze januaridag. Januaridagen zijn dagen die het best zo snel mogelijk voorbij kunnen gaan. Er was niemand die me tegenhield, ik stak het onder mijn jas, eenmaal daar kon het niet meer terug, er is nooit een weg terug. Vraag me niet wat me bezielde. Toegegeven, ik was in een bepaalde stemming, had teveel Strindberg gelezen. Strindberg moet je nooit in januari lezen. 

Lees meer