Agenda

Konstanze von Schulthess leest voor uit 'Nina Schenk Gräfin von Stauffenberg – Ein Porträt'

Goethe-Institut Amsterdam & Goethe-Institut Rotterdam
Nina Schenk gravin von Stauffenberg – Lezing
dinsdag 3 februari 2009 – 20.00 uur. Locatie: Herengracht 470, Amsterdam. Entree: €5/€3.
woensdag 4 februari. Tijd: 18.00 uur. Locatie: Westersingel 9, Rotterdam. Entree: €5/€3.

„Ik heb slecht nieuws voor jullie,” zegt een moeder op een dag tegen haar kinderen. ‘Jullie vader is vannacht doodgeschoten’. Aan het woord is Nina Schenk gravin Von Stauffenberg, een van de meest fascinerende vrouwen van het Duitse verzet en de echtgenote van Claus Schenk graaf Von Stauffenberg, de man die op 20 juli 1944 een bomaanslag op Hitler pleegde. Nina is op dat moment zwanger van Konstanze, die in gevangenschap werd geboren en nu het levensverhaal van haar moeder heeft geschreven.
Wie was Nina von Stauffenberg? Welke rol heeft zij gespeeld in de geschiedenis van het verzet? .Hoe verging het haar na de aanslag, toen de nazi’s gruwelijk wraak namen op iedereen die maar enigszins verdacht was? Wat onthullen haar persoonlijke aantekeningen?
Konstanze von Schulthess is de jongste dochter van Claus Schenk graaf Von Stauffenberg en Nina Schenk gravin Von Stauffenberg. Een boek voor iedereen die meer wil weten over de achtergronden van de aanslag en het uitzonderlijke leven van een vrouw tijdens de donkerste episode uit de Duitse geschiedenis. (Goethe-Institut)

Gespreksleiding: Joachim Umlauf
De voertaal is Duits

Lees verder op de website van het Goethe-Institut.