Kijk, jongeren en literatuur gaat heel goed samen!

 

Literaire talkshow voor en door jongeren. Met interessante gesprekken, muziek, ontwerpen en veel vragen van jonge lezers. Besproken wordt het boek Sunny Boy van Annejet van der Zijl. Uitzending is vanuit Openbare Bibliotheek Amsterdam Oosterdok. Presentator Tim Hofman ontvangt auteur van het Boekenweekgeschenk Annejet van der Zijl en Karin Amatmoekrim.

 

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Om de hoek

De geschiedenis ligt om de hoek, al loop ik altijd net even te snel om die te achterhalen. Nu kun je ook niet bij alles stilstaan, alleen die straatnaambordjes al.  Lees ik de 'Goemans Borgesiusstraat' in een dorp op de Veluwe, dan blijven mijn gedachten hangen bij die uit het Nederlands en Italiaans samengestelde naam, denk aan de familiegeschiedenis van de persoon waarnaar de straat vernoemd werd. In Den Haag ken ik de Gerrit Kasteinstraat (1910-1943), daar staat de school van de kinderen van mijn dochter. Al lange tijd vraag ik me af, ‘wat was dat voor een man, die Gerrit Kastein.’ Ik vermoedt dat hij een strijdlustige arbeider was, opgepakt tijdens het verzet in de oorlog, gezien het sterfjaar.

Lees meer