Kerstinterview met Doeschka Meijsing door Luc Sala uit 1997

 

Luc Sala interviewde van 1997 tot 2001 bekende en onbekende Nederlanders voor Kleurnet Televisie Amsterdam. Met Doeschka Meijsing (1947- 2012) praat hij over schrijven. Hoe creëer je je personages, een verhaal? En dat schrijven meer is dan een verhaal in elkaar te knutselen.

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Brood en poëzie

Wat ik meenam uit het oude jaar was een pot zuurdesem en honderd zevenenzeventig gedichten. Geroofd uit het nest van zesendertig dichters. Het zuurdesem voed ik elke dag met een handje meel, een scheutje water. Dan lees ik wat poëzie. Voor ik begin laat ik de bladzijden van Het liegend konijn onder de duim van mijn linkerhand doorglippen. Langzaam, langzamer, en stop. Strijk het midden van het boek open, geef je ogen de kost, 

Lees meer