Kerstinterview met Doeschka Meijsing door Luc Sala uit 1997

 

Luc Sala interviewde van 1997 tot 2001 bekende en onbekende Nederlanders voor Kleurnet Televisie Amsterdam. Met Doeschka Meijsing (1947- 2012) praat hij over schrijven. Hoe creëer je je personages, een verhaal? En dat schrijven meer is dan een verhaal in elkaar te knutselen.

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Twee aspirine

In alle vroegte printte ik het toegangsbiljet uit waarmee ik 's middag het Paleis op de Dam binnen kon. Waar de Israëlische schrijver David Grossman uit handen van de koning de Erasmusprijs uitgereikt zou krijgen. Buiten hangt een dikke mist, er is migraine op komst. Op radio 4 hoor ik uitgeefster Eva Cossee over David Grossman vertellen. Hoe belangrijk hij voor het humane is. Het klonk zo mooi, ik wilde gaan. Dus voer ik de ochtend volgens plan uit: kleding uitzoeken (er was een dresscode), douchen, haar in krul laten opdrogen, gezicht bijwerken met foundation, mascara, lipstick, klaar. Slik twee aspirine.
In 2006 riep Grossman samen met de schrijver Amos Oz de Israelisch regering op om de oorlog in Libanon te beëindigen. Niet lang daarna kwam zijn zoon in die oorlog waar nooit een einde aan komt om het leven.

Lees meer