Agenda

Karl Ove Knausgård komt naar BorderKitchen

Agenda

Op 19 maart komt de Noorse auteur Karl Ove Knausgård (1968) bij BorderKitchen vertellen over zijn roman Zoon, uit de cyclus Mijn strijd. Hij wordt in het Theater aan het Spui geïnterviewd door Herman Koch. Mijn strijd is een van de grootste literaire projecten ooit in Noorwegen: het leverde Knausgård zo ongeveer de status van een rockster op.

Karl Ove Knausgård vertelt bij BorderKitchen over zijn nieuw te verschijnen boek Zoon, onderdeel van een zesdelige autobiografische romancyclus. In de reeks boeken omschrijft hij rauw en zeer gedetailleerd zijn leven. De overkoepelende titel van de zes boeken is Mijn strijd, in het Noors Min Kamp: een controversiële paraplutitel die al veel stof deed opwaaien. In de drie jaar waarin de zes delen uitkwamen heeft Karl Ove Knausgård in Noorwegen sterrenstatus bereikt.
Na zijn roman Engelen vallen langzaam (2010), kwamen in Nederland deel één en twee van de reeks Mijn Strijd uit. Vader (deel 1),  gaat over de moeizame verstandhouding met zijn vader, Liefde (deel 2) gaatover het tot stand komen van zijn liefdesrelatie en het effect van de dagelijkse werkelijkheid hierop.  Het 3e deel, Zoon is een afspiegeling van Knausgård als kind. Een kind dat gevoeligheid toont, maar ook een berekenende en manipulatieve kant heeft.

Herman Koch, bekend als romanschrijver van o.a. Zomerhuis met zwembad en Het diner gaat in gesprek met Knausgård.

Datum: dinsdag 19 maart 2013
Locatie: Theater aan het Spui, Den Haag
Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar viaTheater aan het Spui:
bel 070-346 5272 of mail kassa@theateraanhetspui.nl