Juni – Maand van het Spannende Boek

Vrijdag 29 mei t/m dinsdag 30 juni is het Maand van het Spannende Boek. Het thema dit jaar is wraak.

Wraak
Je bent te schande gezet. Je bent bestolen. Je geliefde heeft je ingeruild voor een ander. Ze hebben je vrouw of kind wat aangedaan. Een mens kan op vele manieren diep, diep beledigd worden, gekwetst tot op het bot. Eén gedachte houdt hem of haar dan vaak nog op de been: genoegdoening, vergelding, ‘oog om oog, tand om tand’. Kortom, WRAAK!
Geen motief heeft schrijvers van spannende boeken zo geïnspireerd als wraak. Juni ? Maand van het Spannende Boek staat daarom van vrijdag 29 mei t/m dinsdag 30 juni in het teken van wraak.

Geschenkboek
Esther Verhoef schreef speciaal voor Juni ? Maand van het Spannende Boek het geschenkboek Erken mij. Van vrijdag 29 mei t/m dinsdag 30 juni krijgt u Erken mij gratis bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Erken mij
Daphne de Jong, een vrijgezelle vrouw van 28, is een halfjaar in therapie geweest bij de veertien jaar oudere psycholoog Etienne Segers voor een burn-out. Als de therapie ten einde loopt lukt het Etienne niet om afscheid nemen van zijn cliënte. Hij nodigt haar uit voor een romantisch weekend in Parijs, de stad waar hij is geboren. Maar de wankele idylle wordt al op hun eerste avond ruw verstoord…

Esther Verhoef
Esther Verhoef is één van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. 2006 was het jaar van haar grote doorbraak. Ze veroverde in een keer de bestsellerlijsten met Rendez-vous gevolgd door Close-up (2007) en Alles te verliezen (2008).
Daarnaast schrijft Esther samen met haar man ? onder de naam Escober ? psychologische actiethrillers, waarvan Ongenade de meest recente is. Van Verhoefs thrillers zijn op dit moment meer dan 750.000 exemplaren verkocht en haar boeken zijn in vertaling uitgekomen in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en Rusland. Ze werd tweemaal genomineerd voor de NS Publieksprijs en driemaal voor de Gouden Strop. Tweemaal won ze de Zilveren Vingerafdruk en eenmaal de Diamanten Kogel, de Vlaamse prijs voor spannende boeken waarvoor zij ook tweemaal genomineerd is geweest. Endemol kocht de filmrechten van Rendez-vous.

The power of plots ? avond van het spannende boek
Dinsdag 2 juni in de Melkweg in Amsterdam vindt The Power of Plots plaats, de spannendste avond van het jaar.

Programma
Het programma begint met één van de hoogtepunten: de uitreiking van de Gouden Strop (LIRA / The Read Shop): dé jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandstalige thriller. De genomineerden dit jaar zijn:

Gauke Andriesse – Stilzwijgen – Uitgeverij Atlas
Luc Deflo – Lust – Uitgeverij Manteau
Bavo Dhooge – Stiletto Libretto – Uitgeverij Manteau
Marion Pauw – Daglicht – Uitgeverij Anthos
Judith Visser – Stuk – Uitgeverij De Boekerij

De winnaar ontvangt € 10.000 en een sculptuur.

Ook niet weg te denken uit het programma is de inmiddels befaamde Literaire Rechtbank. Dit jaar zijn op The Power of Plots ook meer dan ooit internationale misdaadauteurs te zien.

Voor The Power of Plots 2009 zijn nu de volgende (inter)nationale namen bevestigd:
Esther Verhoef, Uitreiking Gouden Strop, De Literaire Rechtbank, Willem Asman, Rude Rich and the High Notes, Stuart MacBride, Simon Beckett, Roslund & Hellström, Kate Sommerscale & Bas Heijne, Charles den Tex, Daniëlle Hermans, Tineke Beishuizen, Marion Pauw & Elle van Rijn.

Kijk voor het uitgebreide en volledige programma van The Power of Plots op www.maandvanhetspannendeboek.nl

Kaartverkoop
Tickets: € 15,- / € 12,- (CJP / Stadspas / studenten en Melkweg-leden).
Voorverkoop ook bij Melkweg, AUB ticketshop, 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, Concerto, Free Record Shops, Ticket Service (0900 – 3001250) en www.ticketservice.nl.

Hoofdsponsor van de Maand van het Spannende Boek is NS
Bij het geschenk Erken mij van Esther Verhoef zit een boekenlegger. Met deze boekenlegger kun je voor slechts € 22,50 een hele dag genieten van de comfortabele en rustige 1e klas van NS (normaal € 72,80). De actie is geldig van maandag 8 juni tot en met zondag 16 augustus.

Ruil uw spannende boeken op de NS Thriller Wissel
Bent u verslaafd aan thrillers? Op woensdag 3 juni biedt NS, op Utrecht Centraal, u de kans uw oude spannende boeken om te ruilen voor een nog niet eerder gelezen spannend boek. Door boeken te ruilen, geeft u ze een tweede of zelfs derde leven. En uzelf weer vele spannende uurtjes.
Ook Esther Verhoef is aanwezig op Utrecht Centraal. Kom langs op woensdag 3 juni en laat uw spannende boeken signeren.

Activiteiten
De hele maand juni zijn er door het hele land veel activiteiten. Natuurlijk reist Esther Verhoef door het land om boeken te signeren, maar er zijn ook schrijfworkshops, een digitaal moordspel, forensische opsporing, kinderkunstworkshop ‘Schimmenspel’ en nog veel meer. Kijk op www.maandvanhetspannendeboek.nl voor de volledige lijst van activeiten.

(bron:Maand van het Spannende Boek.nl)

Kijk voor meer informatie over de Maand van het Spannende Boek, de activiteiten, het programma van The Power of Plots en bestel kaarten voor deze spannende avond op 2 juni: www.maandvanhetspannendeboek.nl

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer