Joost Zwagerman Essayprijs 2021

Grijp je kans en schrijf een essay voor de Joost Zwagerman Essayprijs van dit jaar. De Essayprijs is bedoeld voor ‘aanstormend talent’: schrijvers die nog geen essay in boekvorm hebben gepubliceerd en geen vaste positie hebben in de media, bijvoorbeeld als redacteur of columnist.

Het onderwerp van het essay – één inzending per persoon – is geheel vrij, de aanpak ook. Wetenschappelijke artikelen, onderzoeksverslagen en scripties worden niet als essays beschouwd, verhalend proza evenmin. Het maximum aantal woorden is 3000. Het essay moet onder eigen naam geschreven zijn, in het Nederlands.
Inzenden voor 31 juli 2021. Mail het essay als word-document of pdf, naar joostzwagermanessayprijs@gmail.com.

Belangrijk: zet je naam in de bestandsnaam én in het document zelf.

Zie hier voor het reglement.

Uit de ingezonden essays worden vijf essays gekozen voor de shortlist die vijf weken voor de uitreiking bekend wordt gemaakt. De genomineerde essays worden online worden geplaatst op deze website en op www.vanbijleveltstichting.nl.
Na de prijsuitreiking worden ze gepubliceerd in De Nederlandse Boekengids, voor de niet-winnaars tegen honorarium.
De jury kiest uiteindelijk één winnaar.

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

18 juli 2024

Een duivelspact

Literair Nederland - 10 jaar geleden

07 augustus 2014

Ondertussen in Rusland Ondertussen in Rusland
Recensie door Maarten Buser

In mijn nieuwsoverzicht op facebook was Alles is slecht  een tijdje een geregeld opduikend gespreksonderwerp, vooral in updates van dichters rond Perdu (Poëzietheater in Amsterdam). Uit die berichtgeving ontstond er een beeld van Medvedev als een soort cultfiguur met opvallende ideeën over auteurschap.

Dit delen: