Agenda

Jean Mattern over zijn roman 'De baden van Kiraly'

maandag 14 september 2009, 20:00 – 22:00 uur

Waar voelen wij ons eigenlijk het meest thuis? In een land, in een relatie, een taal, een geloof? Dat zijn de vragen die aan de orde komen in het gesprek dat auteur en journalist Hans Maarten van den Brink zal voeren met de Franse uitgever en auteur Jean Mattern.

In zijn debuutroman exploreert Mattern het leven van zijn ouders en voorouders van wie hij lange tijd alleen wist dat zij afkomstig waren uit Oost-Europa. Niets wist hij van zijn grootouders, van de taal die zij spraken. Het was een ‘eenzame jeugd’, een woordeloze, bedreigende stilte. Net als zijn hoofdpersoon Gabriël heeft Mattern van woorden zijn beroep gemaakt.

Hans Maarten van den Brink (1956) is schrijver en journalist en directeur van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties in Rotterdam. Voorheen was hij directeur bij het Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst in Rotterdam en hoofdredacteur televisie bij de VPRO. Onder zijn verantwoordelijkheid kwamen programma’s tot stand als Laat op de Avond, Veldpost, De Nieuwe Wereld, Sportpaleis De Jong, Waskracht en Andere Tijden. Van den Brink begon zijn loopbaan als kunstredacteur bij NRC Handelsblad en was voor die krant correspondent in Spanje en de VS. Hij publiceert in diverse dag- en weekbladen. Daarnaast schrijft hij literair werk. Zijn novelle Over het Water en roman Hart van Glas werden in verschillende talen vertaald.

Aanmelden
Toegang tot deze activiteit is gratis. U dient zich wel van tevoren aan te melden op www.spui25.nl. (bron: Spui25)