Agenda

'Italie op het spoor' met Tim Parks bij de SLAA

Agenda

Donderdag 27 juni is de schrijver Tim Parks te gast in het NRC-café voor een interview met Jasper Henderson over zijn nieuwste boek, Italië op het spoor.

Italië op het spoor is een hilarisch maar ook een onthullend portret van een land in beweging; een schets van het huidige Italië aan de hand van een serie treinreizen. De Britse schrijver Tim Parks (1954) woont al dertig jaar in Italië, tegenwoordig in Milaan. Italiaanse buren, Italiaanse opvoeding en Een seizoen met Hellas Verona werden zowel door pers als publiek zeer goed ontvangen. Bij De Arbeiderspers verschenen eerder van Parks onder andere Leer ons stil te zitten (2010) en romans als Buiten bereik en De dienares

Parks schreef veertien romans, waarvan Europa (1997) werd genomineerd voor de Bookerprize. Naast meerdere romans, non-fictieboeken en boeken over Italië, vertaalde hij onder meer Moravia, Calvino, en Machiavelli naar het Engels. Tim Parks schrijft regelmatig voor The New York Review of Books en London Review of Books over schrijven, lezen en vertalen.

Voertaal: Engels

Donderdag 27 juni
Aanvang 20:30 uur
NRC-café (Rokin 65