Interview met Elif Shafak, bestverkopende vrouwelijke Turkse schrijfster

Elif Shafak praat met Gaby Wood bij de English PEN Literary Cafe tijdens de London Book Fair 2013.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

 

Column
door Inge Meijer

De Spaanse griep

door Inge Meijer

De Spaanse griep, dat was nog eens een griep. Goed, ik blafte van me af, steunde klagelijk als ik mijn hoofd bewoog en woelde door mijn bed, verlaten door Mijn lief die ergens anders sliep. En dat al meer dan tien dagen. Dat is echte griep zei de dokter. Waarmee alles gerechtvaardigd leek. Mijn geklaag, gepruttel en gepiep, bedelend om koude washandjes en slokjes water aan wie er maar aan mijn bed verscheen; er was een reden voor. Maar de Spaanse griep van 1918 was nog eens een griep, zo gauw de eerste symptomen van blaffende hoest en koorts zich aandienden moest je in quarantaine. In Nederland stierven er zo’n 28.000 mensen aan deze Spaanse griep die welbeschouwd niet eens uit Spanje kwam maar uit de VS - waar 675.000 slachtoffers vielen -  maar omdat de kranten in Spanje er het eerst melding van maakten, werd het de Spaanse griep.

Lees meer