Agenda

Instituto Cervantes: Film en Symposium rond Federico García Lorca

Instituto Cervantes, Domplein 3, Utrecht. 26 februari, film: 17.00 uur, symposium: 19.00 uur.

Filmvoorstelling Lorca, de zee beweegt niet meer
Een documentaire die ? 70 jaren na dato ? een analyse maakt van de oorzaak van de dood van de dichter Federico García Lorca; de twisten tussen de families García Rodríguez en Roldán y Alba, hun belangen, gevoelens van wrok en wraak, en de betrokkenheid van Juan Luis Trescastros Medina, echtgenoot van een verre nicht van Federico’s vader, bij de gevangenneming en daaropvolgende executie van de schrijver van La casa de Bernarda Alba.
Spaans gesproken, Engels ondertiteld.

Symposium García Lorca: Fictie en werkelijkheid rondom de mythe
Na afloop van de documentaire Lorca, de zee beweegt niet meer, zullen de schrijvers Fernando Marías en Emilio Ruíz Barrachina een toelichting geven op de twee films over Lorca en vragen uit het publiek beantwoorden.
Fernando Marías (Bilbao) is een prominente auteur, scenarioschrijver en regisseur. De door hem zelf voor film bewerkte versie van zijn roman La luz prodigiosa (geregisseerd door Miguel Hermoso) heeft vele internationale filmprijzen in de wacht gesleept. Marías was samen met de regisseur, co-auteur van het script van Second name, de eerste film van regisseur Paco Plaza.
Emilio Ruíz Barrachina is schrijver, scenarioschrijver, regisseur en audiovisueel producer. In 1997 keerde hij terug naar Spanje na een verblijf van tien jaar als journalist in Latijns-Amerika, voornamelijk in Colombia. (Instituto Cervantes)

Toegang film + symposium: 5,- (bibliotheekleden, studenten en 65+: 3,-). Studenten van het Instituto Cervantes: gratis
Reserveren: 030 242 84 73