Agenda

Inschrijven voor eerste salon 'Hans Spit nodigt u uit' op 16 maart

Agenda

De eerste salon van Hans Spit nodigt u uit in 2014 opent met de volgende drie gasten: Een uitgever, een vertaalster en een dichteres.

Dichters Hélène Gelèns studeerde sterrenkunde en filosofie, debuteerde in 2006  in de door Gerrit Komrij bezorgde Sandwichreeks met de bundel Niet beginnen bij het hoofd. Haar tweede bundel Zet af en zweef werd in 2010 bekroond met de Jan Campertprijs.
De titel van haar zojuist verschenen derde bundel is Applaus vanuit het donker. Haar laatste bundels zijn verschenen bij uitgeverij Cossee

Willem van de Wetering is een van de mensen van het collectief van uitgeverij Huis Clos, die uitgaven bezorgt van geëngageerde  auteurs en eigenzinnige kunstenaars die zich kenmerken door relevante teksten. Mooi uitgegeven, functioneel en noodzakelijk.

De derde spreker is toneelspeelster en vertaalster Anne Folkertsma. Zij is in hoge mate verantwoordelijk voor het succes van de nieuwe uitgaven van Hans Fallada (1893-1947) door haar sprankelende vertalingen van zijn romans, Alleen in Berlijn en De Drinker, die verschenen zijn bij uitgeverij Cossee.

 

Hans Spit nodigt u uit

Veilinghuis van Stockum, Prinsegracht 15, Den Haag
Zondag 16 maart
15.00 uur, zaal open 14.30 uur
Entree € 7.50, hiervoor krijgt u ook een kop koffie en een drankje.

Reserveren: spit.hans@gmail.com of redactie@extaze.nl
Telefoon 0681309892

U kunt ook al reserveren voor de Thomas Mann lezing op 27 april, zelfde locatie,
zelfde tijdstip van aanvang. Spreker Tom Dommisse.