Favoriete boeken mee op vakantie

Ingezonden bericht

Ga jij binnenkort op vakantie, dan is de kans groot dat je even helemaal nergens aan wilt denken en volledig tot rust wilt komen. Vooral een strandvakantie is hiervoor bij uitstek geschikt. Je hoeft even helemaal niets en er wordt niets van je verwacht. De perfecte manier om de drukte van werk en privé even te laten voor wat het is en helemaal uitgerust weer terug te komen. Om nog beter tot rust komt, is het lezen van een goed boek een absolute aanrader. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je favoriete boeken gemakkelijk mee kunt nemen op vakantie, zonder dat dit al te veel ruimte kost?

Pak je koffer of sporttas tijdig in

Op het moment dat je je koffer of sporttas pas een dag voor vertrek inpakt, is de kans vrij groot dat je flink moet puzzelen om alles mee te krijgen. Vooral wanneer er ook een aantal boeken mee moeten, kan dit zorgen voor wat stress voor vertrek. Om ervoor te zorgen dat je hier geen last van hebt, is het aan te raden om tijdig te beginnen met de voorbereiding. Zo voorkom je dat je op het laatste moment nog moet proppen, waardoor je misschien wel iets vergeet. Door een aantal dagen voor vertrek te beginnen met pakken, heb je alle tijd om je tas of koffer goed in te pakken.

Ga langs een tassenwinkel

Tegenwoordig is het shoppen van een geschikte tas in een online tassenwinkel zo gebeurt. Dit heeft als voordeel dat de keuze enorm is en je nieuwe tas vaak al de volgende dag thuis wordt bezorgd. Let hierbij wel op dat je een tas kiest die is voorzien van verschillende compartimenten, zodat je een boek in het ene deel kunt doen en bijvoorbeeld een flesje drinken in het andere deel. Zo voorkom je dat het boek nat wordt en kun je gemakkelijk bij alle spullen. Een goede tip is daarom dus ook om ook je handbagage zo goed mogelijk te gebruiken. Waar we ons vaak focussen op de koffer, zien we dat in de handbagage nog voldoende ruimte is.

Ga voor een e-reader

Het is misschien wel vloeken in de kerk, maar een e-reader is de perfecte manier om oneindig veel boeken mee te kunnen nemen, zonder dat het je extra ruimte kost. Het maakt natuurlijk niet uit of je er nu 1, 5 of 100 boeken op hebt staan. Zorg er wel voor dat je kiest voor een goede variant, aangezien er veel verschil is in kwaliteit. Vooral wanneer je voornemens bent aan het strand of in het zwembad een boek te gaan lezen.  Het is belangrijk dat je geen last hebt van schitteringen door de zon. Je kunt dus beter een paar euro meer uitgeven aan een e-reader zodat je volledig ontspannen kunt lezen tijdens je vakantie.