Vijf tips voor de perfecte thuisbibliotheek 

Ingezonden bericht

Voor boekenwurmen is het creëren van een thuisbibliotheek de ultieme droom. Je hebt een privéplek in je huis nodig, waar je urenlang kunt wegkruipen en kunt verdwalen in een lekker  boek. Deze bibliotheek moet in overeenstemming zijn met je smaak en interieur, daar moet je rekening mee houden als je dunpleister gaat kiezen voor deze ruimte. Je hebt waarschijnlijk ideeën over hoe je deze droombibliotheek thuis kunt maken en ontwerpen, maar om dit ontwerp tot leven te brengen, moet je zorgvuldig plannen en je huis herstructureren. Bovendien raden we aan om de onderstaande tips te gebruiken.

Zorg voor comfort

Of je nu besluit een stoel in je hoekje te zetten, of meerdere meubelen, het belangrijkste is je comfort. Stel je voor dat je opgerold op een goed beklede stoel in je studeerkamer zit, verdwaald in een prachtig boek, zou dat niet absoluut knus aanvoelen? Voor meer gemak kun je een wollen kleed op de vloer of kussens in de bank leggen. Eventueel kun je ook een yogamat plaatsen in je thuisbibliotheek zodat je zo nu en dan met de producten van Gewichtenshop.nl een workout kunt doen.

Berg je boeken op

Het opbergen van je boeken is erg belangrijk. Je wilt ze uit de buurt van natuurlijk licht en uit de buurt van omgevingselementen houden. Planken bieden een gemakkelijke manier om boeken op te bergen, en er zijn zoveel creatieve manieren om deze planken te gebruiken op een manier die past bij de stijl en de algemene esthetiek van je ruimtes. Als je thuisbibliotheek vrij klein is, kun je zwevende planken op één niveau gebruiken om je boeken te tonen.

Kies je ruimte

Het vinden van de juiste locatie voor je thuisbibliotheek is een belangrijke stap. Je wilt een rustig plekje vinden, weg van al het lawaai; een hoek waar je urenlang kunt lezen zonder enige verstoring van buitenaf. Afhankelijk van het ontwerp van je huis, kan het een hele kamer zijn, je thuiskantoor of slechts een kleine ruimte van ongeveer één vierkante meter. Dat maakt niet uit!

Neem je inventaris op

Na het vinden van de perfecte ruimte, is de volgende stap het inventariseren., HHoud er rekening mee  dat je boekencollectie groeit en dat je van plan bent om in de nabije toekomst nog een goed boek aan te schaffen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een boekwinkel in Volendam, nadat je een van de vele Volendam activiteiten hebt gedaan. Zorg dus voor genoeg opslagruimte voor je volledige collectie!

Let op de verlichting

Goede verlichting is cruciaal, anders is het slecht voor je ogen Bij het kiezen van de perfecte leeshoek is het belangrijk om een ​​plek te kiezen waar het meeste daglicht binnenkomt. Dan heb je overdag geen verlichting nodig. Het vinden van de perfecte verlichting voor ’s avonds is niet moeilijk en hoeft niet duur te zijn. Zelfs met een beperkt budget kun je fatsoenlijke verlichting krijgen voor je thuisbibliotheek.