Tips om onbezorgd een goed boek te kunnen lezen tijdens je vakantie

Ingezonden bericht

Ga jij binnenkort op vakantie? Dan is de kans vrij groot dat je dit doet om even helemaal tot rust te kunnen komen. Waar de één het liefst de hele dag op een strandbedje ligt met muziek of een podcast in zijn of haar oren, kiest de ander ervoor om een goed boek te gaan lezen. Vooral bij het lezen van een goed boek is het prettig dat je geen last hebt van de geluiden om je heen en er dus voor te zorgen dat je in alle rust kunt blijven lezen. Omdat we toch vaak merken dat veel mensen dit lastig vinden, hebben wij een aantal tips voor je, vooral wanneer je onbezorgd een boek wilt kunnen lezen tijdens je vakantie.

Kies het juiste boek

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar onbezorgd kunnen lezen, begint natuurlijk wel bij het kiezen van een goed boek. Belangrijk is om goed na te denken over het genre en ook type boek. Lees je liever een romcom of gaat je voorkeur toch uit naar een autobiografie? Een tip die we je vast willen meegeven, is dat je in het geval van een vakantie met de kids beter kunt kiezen voor een wat luchtiger boek. Kinderen vragen namelijk nu eenmaal veel aandacht, wat kan afleiden van het verhaal, waardoor je misschien bepaalde verhaallijnen niet helemaal kunt volgen en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Twijfel je nu wat je leuk vindt? Dan is het handig om een grote strandtas xl te kopen, waarin je meerdere boeken kunt meenemen naar het strand.

Maak tijd vrij

Tijdens je vakantie is het belangrijk om tijd vrij te maken voor het lezen van je boek. Creëer een rustige plek waar je je kunt terugtrekken en je volledig kunt concentreren op je boek. Zet je telefoon op stil en geef ook aan de mensen die bij je zijn aan dat je even wat tijd voor jezelf wilt. Dit kan prima op het balkon van je hotel, de veranda van een appartement of heerlijk op je strandbedje met het geluid van de golven in je oren. Nu is het natuurlijk niet leuk om uren te blijven lezen, vooral niet wanneer je met het hele gezin op vakantie bent. Probeer dus wel om na een uur lezen ook wat tijd te besteden aan de rest.

Plan leesmomenten in

Om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk tijd besteedt aan het lezen van je boek, is het verstandig om leesmomenten in te plannen. Blokkeer bijvoorbeeld een uurtje in de ochtend en/of avond om je volledig te kunnen focussen op je boek. Zo voorkom je dat andere activiteiten jouw leestijd in de weg staan. Wat ook handig is, is wanneer je met een klein kindje op vakantie gaat, je even een stukje gaat wandelen. De kans dat je kleine dan in slaap valt en jij even lekker onder het genot van een kop koffie kunt lezen is vrij groot. Vergeet niet om een goede mamma bag te kopen voor de spullen van je kindje en natuurlijk ook je eigen spullen, zoals een boek.