Met behulp van een SEO bureau verdien je meer geld als je een eigen bedrijf hebt

Ingezonden bericht

Ben je helemaal gek van marktplaats en verkoop je daar veel tweedehands dan is het echt je passie. Ben je niet zo’n verzamelaar of schrijf je zelf de leukste blogs over de de spullen die je allemaal tijdens je speurtochten in kringloopwinkels hebt gevonden, dan kun je met deze hobby zeker iets bijverdienen. En als het echt goed gaat lopen, er je broodwinning van maken.

Als je vroeger bij je grootouders op bezoek kwam, bestond de mogelijkheid dat er in de huis- of studeerkamer naast een enorme boekenkast vol boeken ook het nodig antiek en curiosa te vinden was. In de meeste Nederlandse huiskamers stond ooit wel een grote boekenkast, waarin minimaal een grote encyclopedie te vinden was. Die was meestal met een soort abonnement aangeschaft en bestond gauw uit zo’n twintig delen. Dat was de tijd dat je nog gewoon alles in zo’n collectie opzocht als je iets specifieks wilde weten. Er zullen tegenwoordig nog maar weinig van zulke complete encyclopedieën in de gemiddelde huiskamer te vinden zijn. Die rol is volledig door zoekmachines overgenomen. En willen we iets weten dan biedt wikipedia uitkomst.

SEO bureau

Veel spullen van je grootouders werden in de nalatenschap onder de kinderen verdeeld. Misschien dat je nog een aantal dierbare spullen hebt bewaard maar veelal heb je die op marktplaats of op de plaatselijke rommelmarkt of tijdens Koningsdag verkocht.

Ben je echter een fanatieke verzamelaar van oude spullen dan kun je zelfs je eigen marktkraam met antiek en curiosa gaan uitbaten of een eigen site met webshop beginnen. Heb je schrijftalent dan is het leuk om over je bijzondere vondsten te bloggen. Eigenlijk zit achter elk voorwerp wel een aantrekkelijk verhaal. Trekt je blog veel volgers en views dan begint het pas echt interessant te worden om na te gaan denken over extra verdiensten. Als een soort influencer kun je dan bepaalde curiosa gaan aanbevelen. Trekken je blogs genoeg clicks en views dan wordt het voor verzamelsites zeker interessant om een backlink in je blog te laten plaatsen. Hoe hoger de ranking van je blogsite des te aantrekkelijker het wordt. Dit is wel een kwestie van lange adem, veel blogs schrijven en dus ook veel bijzondere spullen op de kop tikken. Wil je snel stappen maken dan is het helemaal niet zo’n gek idee om een online marketing bureau of een SEO bureau in te schakelen. Die kunnen voor jou een goede strategie bedenken om je groeipotentie optimaal te ontwikkelen.

Goed gevonden

Het is namelijk van essentieel belang dat je blogs over de mooie spullen die je gevonden hebt online snel gevonden worden. Alleen met een flitsende blog met mooie foto’s of video’s ben je er nog niet. De verhalen die je online schrijft moeten goed opgebouwd zijn of geoptimaliseerd voor internet. Zo mag je niet teveel voltooid deelwoorden gebruiken en goed kijken dat je een doeltreffende kop hebt, een juiste inleiding en voldoende tussenkoppen die te maken hebben met het onderwerp of de geschiedenis van je bijzondere spullen. Wil je er je dagelijkse broodwinning van maken dan is het zeker raadzaam om de specialisten van een SEO bureau te raadplegen. Die zullen je goede tips kunnen geven, zodat je de kostbare tijd die je hierin steekt niet verloren ziet gaan. Zo kan een online marketing bureau je beslist ook helpen met het succesvol maken van je webshop.