Gietvloeren die rust in huis brengen tijdens het lezen

Ingezonden bericht

Na een lange dag werken pak je thuis als eerst een lekkere kop koffie en een goed boek erbij. Je maakt je hoofd leeg en verdwijnt in de wereld van de roman. En het liefst blijf je daar de rest van de avond in dwalen. Het mag duidelijk zijn dat je graag leest en dat is niet alleen te zien doordat je iedere vrij moment aangrijpt om verder te lezen. Je boekenkast heeft al een paar keer plaats moeten maken voor een steeds groter wordende kast waar je nieuwste aanwinsten in passen.

Hoewel je weinig moeite hoeft te doen om de wereld om je heen te vergeten zodra je een boek opendoet, draagt een rustige omgeving bij aan concentratie. Want naast het lezen van meeslepende romans, sla je op zijn tijd ook een studieboek open. En dan merk je dat een rustig interieur welkom is.

In deze blog geven we je een aantal tips om rust aan te brengen in je interieur en waar je aan moet denken bij het inrichten van je woonkamer.

Elementen in huis die voor rust zorgen

Gietvloeren
Een belangrijk onderdeel van je interieur is de vloer. Die heeft een groot aandeel in het bepalen van de sfeer en de rust in huis. Mooie vloeren waarmee dat bereikt, zijn gietvloeren. Deze vloeren passen heel mooi in een industriële omgeving of in een moderne, minimalistische inrichting. De gietvloer bestaat uit één geheel, zonder dat naden het oppervlak onderbreken. De effen oppervlakte straalt rust en eenheid uit, die de sfeer in de kamer bepaalt.

De kleur op je muur
Wil je nog meer rust in huis, breng die dan aan met de juiste kleuren op de muren. Vermijd knalkleuren. En denk je dat je met alleen maar wit rust aanbrengt, pas dan op dat het niet doorslaat in een klinische sfeer, alsof je in het ziekenhuis bent. Pasteltinten en zachte kleuren maken je interieur rustgevend. En kies je voor groene en blauwe tinten, dan versterk je die kalmerende werking.

Aankleding met accessoires
Om in huis rustig te kunnen lezen, is het naast een mooie gietvloer en rustige kleuren op de muur, belangrijk om te kijken naar je accessoires. Staat je huis vol met allerlei spullen die je in de loop der tijd verzameld hebt, dan kunnen die ontzettend afleiden. Houd je van aankleding door accessoires, groepeer ze dan zodat er eenheid en overzicht ontstaat. Staat niet alleen mooier in huis, maar het heeft ook een rustgevend effect tijdens het lezen.

De voordelen van gietvloeren

Anders dan het aanbrengen van een andere kleur op de muur of accessoires te vervangen, is het aanschaffen van een gietvloer een grote investering. Het kost tijd en de hele woning moet leeggemaakt worden. Maar maak je deze keuze, dan heb je ook wat. Want een gietvloer is niet alleen een prachtige basis voor je interieur, het heeft allerlei voordelen. In de eerste plaats heb je de mogelijkheid om vloerverwarming onder de gietvloer te laten leggen, waardoor je in de winter altijd een aangename temperatuur voelt. Bovendien is de gietvloer makkelijk te onderhouden en heel goed schoon te maken. Bovendien zijn gietvloeren erg sterk, dus ze zullen die groeiende boekenkast gemakkelijk houden.