Drie dingen om te overwegen bij het huren van een verhuiswagen 

Ingezonden bericht

Op zoek naar manieren om kosten te besparen bij een verhuizing? Overweeg een doe-het-zelf verhuizing door een verhuiswagen te huren! Een doe-het-zelf-verhuizing bespaart je niet alleen een aanzienlijk bedrag aan geld, maar geeft je ook de flexibiliteit om te beslissen wanneer je met je verhuizing begint en eindigt. Het inhuren van een verhuisbedrijf, aan de andere kant, zal je vrijwel zeker een aardige cent kosten. Dit kun je dus voorkomen door een verhuiswagen te huren. Onderstaand vind je drie dingen waar je in dit geval rekening mee moet houden.

Kosten 

Verhuisbedrijven houden bij het opmaken van een offerte rekening met de grootte van de vrachtwagen die je huurt, de afstand en de duur van de verhuizing. Houd er echter rekening mee dat verzekeringskosten, extra brandstof, verhuisbenodigdheden en extra accessoires mogelijk niet automatisch in de offerte worden opgenomen. Een van die kosten die veel mensen vergeten, zijn tolkosten. Als je lange afstanden gaat rijden naar het buitenland waarvoor de snelweg nodig is, moet je rekening houden met alle tolkosten. In Nederland hebben we hier gelukkig geen last van, ook niet in je goedkope huurauto. Als je van plan bent om een ​​zeer grote verhuiswagen te huren – iets van 10.000 pond of meer – moet je mogelijk onderweg stoppen bij verschillende gewichtsstations in het buitenland. Opnieuw, dit zal geen probleem vormen als je verhuist naar een andere woning in eigen land.

Verhuiswagen

Als je op www.easyterra.nl kijkt zul je zien dat er veel auto’s zijn die je kunt huren. Bij verhuiswagens is dit ook het geval, al is het aanbod vaak wel iets kleiner. Het is alsnog van belang dat je direct bepaalt welk formaat verhuiswagen je nodig hebt. Hiervoor moet je de website van het bedrijf raadplegen voor meer informatie over alle verschillende formaten die zij aanbieden. Het bepalen van de grootte van de verhuiswagen kan lastig zijn. Houd hiervoor rekening met de grootte van je huis, het aantal slaapkamers en hoeveel grote meubels je mee wilt nemen in de vrachtwagen. Onderschat bij het kiezen van een verhuiswagen niet hoeveel spullen je hebt, terwijl dingen uiteindelijk ook nog eens altijd meer ruimte in beslag nemen dan je had verwacht. Kies dus een groter formaat verhuiswagen dan je nodig denkt te hebben.

Besturen

Het besturen van een rijdende verhuiswagen kan lastig zijn, vooral als je nog nooit in een groot voertuig hebt gereden. Gebruik hiervoor de onderstaande tips:

– Neem voordat je de weg opgaat even de tijd om vertrouwd te raken met de verhuiswagen en al zijn moeren en bouten. Stel de spiegels af, zoek de ruitenwissers uit en doe de lichten aan en uit. Je wilt ervoor zorgen dat deze allemaal goed werken voordat je de weg op gaat.
– Houd er rekening mee dat de meeste rijdende vrachtwagens geen achterbank hebben, dus het is het beste om het aantal passagiers op twee te houden. Een grote verhuiswagen biedt echter plaats aan drie personen.
– Zorg er bij het besturen van de truck voor dat je VEEL grotere bochten kunt maken dan je normaal in je dagelijkse auto zou maken.