Ingezonden berichten

De rijkdom van creativiteit

Ingezonden bericht

Creativiteit is belangrijk voor de ontwikkeling van een middelbare scholier. Het ontwikkelt een scala aan vaardigheden die essentieel zijn voor hun algemeen welbevinden en succes in het leven. Een van deze vaardigheden is probleemoplossend denken.

Lees meer

Meesterwerken en Maestro's: Spaanse kunst en architectuur verkennen

Ingezonden bericht

Wanneer je denkt aan Spanje, denk je al snel aan flamenco, tapas, en zonnige stranden. Maar het land heeft nog zo veel meer te bieden, vooral op het gebied van kunst en architectuur. Dus, waarom niet een virtuele reis maken en deze rijke cultuur verkennen?

Lees meer

Maak lezen (weer) leuk!

Ingezonden mededeling

Voor veel mensen is lezen een ‘moetje’. Dit moet voor werk of school, maar gebeurt niet altijd voor de lol. Dit terwijl lezen enorm leuk is! Niet alleen is het een vorm van amusement, je kunt er ook erg veel van leren.

Lees meer

Wat zijn de voor- en nadelen van e-learning?

Ingezonden bericht

We hebben een periode achter de rug waarbij we fysiek niet naar school konden gaan, maar gelukkig kan dat nu wel weer. Toch hebben veel mensen toen de voorkeur gevonden in het e-learning, misschien dat jij daar zelfs nu ook wel over aan het nadenken bent.

Lees meer

Top leestips om begrijpend lezen te verbeteren

Ingezonden bericht
Verdiep je in de Nederlandse literatuur om begrijpend lezen te verbeteren
In de uitgestrekte wereld van literatuur zijn er talloze parels van de Nederlandse taal die je helpen om begrijpend lezen te verbeteren en je kennis te verdiepen.

Lees meer

Sportboeken en de wereld van literatuur

Ingezonden bericht
Sportboeken en literatuur lijken op het eerste gezicht misschien twee verschillende werelden, maar ze kunnen verrassend goed samengaan. Sportboeken bieden de spanning en opwinding van de sportwereld, terwijl literatuur de diepgang en complexiteit van menselijke emoties en ervaringen vertelt.

Lees meer

Favoriete boeken mee op vakantie

Ingezonden bericht

Ga jij binnenkort op vakantie, dan is de kans groot dat je even helemaal nergens aan wilt denken en volledig tot rust wilt komen. Vooral een strandvakantie is hiervoor bij uitstek geschikt. Je hoeft even helemaal niets en er wordt niets van je verwacht.

Lees meer

Een andere manier van lezen

Ingezonden bericht
Lezen is iets wat veel mensen heerlijk vinden om te doen. Je kunt goed verdwalen in een boek.
Lezen is ook fijn als je je even af wilt sluiten van de rest van de wereld.

Lees meer

Zo blijf je gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws!

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Of het nu gaat om politiek, economie, sport of cultuur, het is cruciaal om te weten wat er in de wereld gebeurt. Maar in onze drukke levens kan het soms lastig zijn om tijd te vinden om de nieuwsberichten te lezen.

Lees meer

Wat maakt de wereld van boeken zo bijzonder?

Ingezonden bericht
Boeken zijn een onmisbaar onderdeel van onze samenleving en bieden een bron van kennis, inspiratie en vermaak. Of je nu houdt van romans, poëzie, non-fictie of kinderboeken, er is altijd wel iets te vinden dat bij jouw interessegebied past.

Lees meer

De voordelen van een e-reader

Ingezonden bericht

Een e-reader is een apparaat waarmee je elektronische boeken kunt lezen. Het is een draagbaar apparaat dat veel weg heeft van een tablet, maar meestal is het kleiner en lichter en is het speciaal ontworpen voor het lezen van boeken.

Lees meer

Vijf tips voor de perfecte thuisbibliotheek 

Ingezonden bericht

Voor boekenwurmen is het creëren van een thuisbibliotheek de ultieme droom. Je hebt een privéplek in je huis nodig, waar je urenlang kunt wegkruipen en kunt verdwalen in een lekker  boek. Deze bibliotheek moet in overeenstemming zijn met je smaak en interieur, daar moet je rekening mee houden als je dunpleister gaat kiezen voor deze ruimte.

Lees meer