In 1985 won Keri Hulme (1947-2021) de Booker Prize

Keri Hulme was met haar debuutroman The Bone People, genomineerd voor de Booker Prize met onder meer Doris lessing en iris Murdoch. Ze achtte de kans dat ze zou winnen zeer klein, daarom was ze niet vanuit Nieuw-Zeeland overgekomen om bij de bekendmaking aanwezig te zijn. Toen ze werd gebeld met de uitslag, was haar eerste reactie ‘Bloody Hell’, gevolgd door grote blijdschap. Lees ook de column over Keri Hulme.

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Medaille

Mijn zwarte kat legt een grote, dode muis voor mijn voeten en kijkt naar me op. Dus doe ik wat er van me verwacht wordt en prijs hem uitbundig om zijn snelheid en zijn messcherpe klauwen, maar tegelijkertijd prevel ik een smeekbede om vergeving voor de gedode muis. En terwijl de kat een opgetogen overwinningsdans inzet, stel ik me voor hoe de muis uit foerageren ging voor haar zeven hongerige kindertjes, die nu een bitter einde zullen vinden. Ik heb de verwarrende gewoonte om altijd meteen de andere kant van de medaille te zien. 

Lees meer