Agenda

Ida Gerhardt in Enschede

De gedichten van Ida Gerhardt en muziek gaan goed samen; haar gedichten zijn veelal muziek. Talrijke componisten hebben haar woorden verklankt. En dat dit ook nu nog gebeurt, is binnenkort in Enschede te horen.

Op dinsdag 4 november organiseert Podium Twente in samenwerking met de Stichting Orgelconcerten en de Stichting Literaire Manifestaties Enschede een concert in de Grote Kerk aan de Oude Markt te Enschede. Gijs van Schoonhoven bespeelt het orgel en Diet Gerritsen zal de gedichten stem geven. Bovendien verleent de klarinettist André Kerver zijn medewerking.

Gedrieën verzorgen zij de première van Langzaam opent zich het inzicht… voor sopraan, klarinet en orgel, zopas voor deze gelegenheid geschreven door Frank Deiman. Daarnaast worden Het carillon, door Hans Broekman (sopraan en orgel) en Spreuk bij het werk van Alex Manassen (sopraan en klarinet) ten gehore gebracht.

 

Dolen en dromen

Het lange gedicht Dolen en dromen, indertijd als afzonderlijke uitgave verschenen, vormt een ander bestanddeel van het programma. Dit gedicht  beschrijft een gedroomde ommegang door de binnenstad van Zutphen. Gijs van Schoonhoven zal de voordracht van het gedicht omspelen met composities van Cornelis Bute, Hans Brandts Buys en Bert Matter. Deze drie componisten waren allen organist van de St. Walburgiskerk in Zutphen.


Poëzie en muziek : Ida Gerhardt in Enschede

4 november 2008

Grote Kerk te Enschede

20.00 uur

€ 12,75 normaal / €10,25 65+ / € 9,75 jongeren

Kaarten via Podium Twente: 053 – 485 85 00 of www.podiumtwente.nl