3 april 2011

Hoe wij verdwijnen – Mirko Bonné

‘Raymond, sinds kort weduwnaar, ontvangt na veertig jaar een brief van zijn jeugdvriend Maurice. Die brief voert hem terug naar hun gezamenlijk verleden: als kleine jongens in een Frans dorp bouwden ze jarenlang aan hun ‘verdwijnmachine’, een lorrie waarmee ze samen de wereld in zouden trekken.
Maar precies op de dag waarop hun reis moest beginnen, verongelukt vlakbij Nobelprijswinnaar Albert Camus. Hun droom valt in duigen, zeker wanneer Maurice onverwacht Raymonds vriendinnetje op hun lorrie mee wil nemen. Raymond is het verraad van toen nooit vergeten, maar hoe kan hij weten dat Maurice nog meer op te biechten heeft?’

Mirko Bonné (1965), schrijver, dichter en vertaler woont in Hamburg. Zijn werk is bekroond met een groot aantal internationale prijzen.
Hoe wij verdwijnen stond op de Longlist van de Deutscher Buchpreis en werd bekroond met de Luise Kaschnitz Preis.

Hoe wij verdwijnen

Auteur: Mirko Bonné
Verschenen bij: Uitgeverij Querido
Prijs: € 22,50

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

Literair Nederland - 10 jaar geleden

29 oktober 2007

Roman met cartoonachtige taferelen
Door Rabin Gangadin

De opvatting dat de zintuiglijke waarneembare wereld de enige werkelijkheid is, is tegenwoordig niet meer vol te houden. In die andere dimensie van werkelijkheid speelt niet alleen de nieuwe natuurkunde, maar ook de religieuze ervaring een belangrijke rol.
De ervaring van mensen die contact zouden hebben gehad met een werkelijkheid die uitstijgt boven de alledaagse werkelijkheid, betreft een waarneming van het transcendente, a.h.w.

Lees meer