Hoe wij verdwijnen – Mirko Bonné

‘Raymond, sinds kort weduwnaar, ontvangt na veertig jaar een brief van zijn jeugdvriend Maurice. Die brief voert hem terug naar hun gezamenlijk verleden: als kleine jongens in een Frans dorp bouwden ze jarenlang aan hun ‘verdwijnmachine’, een lorrie waarmee ze samen de wereld in zouden trekken.
Maar precies op de dag waarop hun reis moest beginnen, verongelukt vlakbij Nobelprijswinnaar Albert Camus. Hun droom valt in duigen, zeker wanneer Maurice onverwacht Raymonds vriendinnetje op hun lorrie mee wil nemen. Raymond is het verraad van toen nooit vergeten, maar hoe kan hij weten dat Maurice nog meer op te biechten heeft?’

Mirko Bonné (1965), schrijver, dichter en vertaler woont in Hamburg. Zijn werk is bekroond met een groot aantal internationale prijzen.
Hoe wij verdwijnen stond op de Longlist van de Deutscher Buchpreis en werd bekroond met de Luise Kaschnitz Preis.

Hoe wij verdwijnen

Auteur: Mirko Bonné
Verschenen bij: Uitgeverij Querido
Prijs: € 22,50

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Vertraagd licht en andere verhalen, PBnf

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt.

Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer. In deze subliem geschreven verhalen komen heel verschillend mensen vooral zichzelf tegen, op een manier die zowel herkenbaar eigentijds als bijzonder indringend is.

Lees meer