Hoe wij verdwijnen – Mirko Bonné

‘Raymond, sinds kort weduwnaar, ontvangt na veertig jaar een brief van zijn jeugdvriend Maurice. Die brief voert hem terug naar hun gezamenlijk verleden: als kleine jongens in een Frans dorp bouwden ze jarenlang aan hun ‘verdwijnmachine’, een lorrie waarmee ze samen de wereld in zouden trekken.
Maar precies op de dag waarop hun reis moest beginnen, verongelukt vlakbij Nobelprijswinnaar Albert Camus. Hun droom valt in duigen, zeker wanneer Maurice onverwacht Raymonds vriendinnetje op hun lorrie mee wil nemen. Raymond is het verraad van toen nooit vergeten, maar hoe kan hij weten dat Maurice nog meer op te biechten heeft?’

Mirko Bonné (1965), schrijver, dichter en vertaler woont in Hamburg. Zijn werk is bekroond met een groot aantal internationale prijzen.
Hoe wij verdwijnen stond op de Longlist van de Deutscher Buchpreis en werd bekroond met de Luise Kaschnitz Preis.

Hoe wij verdwijnen

Auteur: Mirko Bonné
Verschenen bij: Uitgeverij Querido
Prijs: € 22,50

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer