Hier is de shortlist voor de J.M.A. Biesheuvelprijs 2019

Goed nieuws zo aan het begin van de week. De J.M.A. Biesheuvelprijs heeft met crowdfunding het bedrag bereikt dat ze voor ogen hadden terwijl de einddatum nog niet eens bereikt is.  Daarmee kan de prijsuitreiking op 18 februari in ieder geval doorgaan en, er mag nog steeds gedoneerd worden voor een nog mooier bedrag voor de winnaar!

De winnaar zal gekozen worden uit de shortlist die sinds vandaag bekend is gemaakt.

De jury (bestaande uit Fiep van Bodegom, Femke Essink, Theo Hakkert, Thomas Heerma van Voss en Marischka Verbeek) heeft uit 31 ingezonden titels de volgende shortlist samengesteld:

Merijn de Boer – De geur van miljoenen (Querido)
Gamal Fouad – De voorhuidenverzamelaar (Querido)
Maria Vlaar – Diepe aarde (De Arbeiderspers)

De winnaar van de vijfde J.M.A. Biesheuvelprijs wordt op 18 februari bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in de Amsterdamse Tolhuistuin.

 

 

 

 

 

 

Op de website van de Biesheuvelprijs is een korte toelichting te vinden bij de drie genomineerde titels.

 

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

01 maart 2009

Publiek juicht terwijl gevestigde literaire orde de wenkbrouwen fronst

Dat Simon Vinkenoog (1928) de tachtig is gepasseerd is maar moeilijk voor te stellen. Hij treedt overal op, danst en swingt, dicht en zingt en lijkt nog immer alom aanwezig. Dat uitgeverij Nijgh &Van Ditmar nu met zijn verzamelde gedichten komt lijkt een eerbetoon aan deze performer/dichter.

Vinkenoog organiseerde Poëzie in Carré in 1966, een inmiddels legendarische bijeenkomst met een keur aan dichters, die na een copieuze maaltijd optraden in het stampvolle theater.

Lees meer