18 maart 2011

Het kind en ik – Hans van Mierlo

Het kind en ik is het begin van de memoires van politicus en oprichter van D66, Hans van Mierlo. Het is helaas slechts een eerste aanzet; hij overleed voordat hij het boek kon voltooien. Hij begon eraan in de zomer van 2008.

In Het kind en ik gaat hij terug naar zijn eerste jaren in zijn geboorteplaats Breda waar hij de Tweede Wereldoorlog meemaakte.

‘Met ferme, ironische en ongekunstelde pen’ aldus de uitgeverij, ‘beschrijft Van Mierlo de gebeurtenissen in het grote, veilige gezin en de inbreuk die de onveilige buitenwereld daarop maakt.’

Het kind en ik is verschenen op de eerste sterfdag van Van Mierlo. Het wordt ingeleid door Connie Palmen die met hem getrouwd was.

Het kind en ik

Auteur: Hans van Mierlo
Verschenen bij: Uitgeverij De Bezige Bij
Prijs: € 14,90

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer