Het grote zwijgen – Erik Menkveld

Op 6 mei 2011 verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot Het grote zwijgen. Dit is de eerste roman van Erik Menkveld (1959) die eerder gedichten en essay’s schreef.

Het grote zwijgen is een meeslepende roman over vriendschap, liefde en muziek in het Amsterdam van rond 1914. Groots opgezet vertelt Het grote zwijgen het verhaal van ontstaan, bloei en teloorgang van de vriendschap tussen de Nederlandse componisten Alphons Diepenbrock en Matthijs Vermeulen, een tragische vriendschap die wortelt in bewondering en verheven idealen en die strandt op de banale en meedogenloze realiteit van oorlog, overspel en verraad.’

Korting op concert
Diepenbrocks lied Im grossen Schweigen zal op 7 mei in het Concertgebouw uitgevoerd worden door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart.
Via de website van Uitgeverij Van Oorschot kan je kans maken om met korting dit concert bij te wonen: (€ 25,- i.p.v. € 32,50). Reageer vóór dinsdag 3 mei a.s.

Aanvangstijd: 14:15 – 16:20

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer