25 maart 2010

Het Grote Willem Frederik Hermans Boek

Al negentien jaar bestaat het Hermans magazine (voorloper was de WFH-verzamelkrant) , een kwartaalblad dat is gewijd aan het leven en werk van Willem Frederik Hermans en dat gespecialiseerd is in het zoeken en vinden van de werkelijkheid achter de fictie in het werk van Hermans. Nummer 74 verschijnt in maart 2010 maar het is ook al bekend dat het laatste nummer waarschijnlijk eind 2011 zal verschijnen. Het magazine  is de bron geweest voor een canon over Willem Frederik Hermans: wat zou iedereen over WFH moeten weten.
Die canon is het uitgangspunt voor Het Grote Willem Frederik Hermans Boek, een boek met veel details en foto’s over leven en werk van de schrijver, ingedeeld in thema’s als geboorte, familie, Amsterdam, ruzies, huwelijk en verblijf in Groningen. Dat alles o.a. aan de hand van gesprekken met oud-klasgenoten, collega’s, vrienden en anderen die ook maar iets uit eigen ervaring over WFH konden vertellen.

Het Grote Willem Frederik Hermans Boek

Onder redactie van: Dirk Baartse en Bob Polak, m.m.v. Rob Delvigne
Paperback € 34,90
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar / maart 2010

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer