Agenda

Het einde van de uitgeverij?

Onder deze titel organiseert de SLAA op dinsdag 25 januari een avond in Comedy Theater in de Nes.

De afgelopen jaren hebben bewezen dat technologische en maatschappelijke ontwikkelingen sneller gaan dan zelfs de beste trendwatcher kan voorspellen. Een van de culturele vakgebieden die al een tijdje onder vuur ligt vanwege haar vermeende passieve opstelling met betrekking tot zaken als het e-book, de iPad en aanverwanten en de inzet van sociale media zijn de (literaire) uitgeverijen.

Klopt het dat de meeste uitgeverijen niet goed weten wat ze aanmoeten met de snelle ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening, nemen ze inderdaad een afwachtende houding aan ten aanzien van zaken als het e-book en blijft echte innovatie uit? Klopt het dat schrijvers zenuwachtig worden omdat ze het idee hebben dat ze een slag missen of dat hun boeken niet optimaal geëxploiteerd worden terwijl ze tegelijkertijd zelf te weinig van het onderwerp weten om er een pro-actieve rol in in te nemen?

Het einde van de uitgeverij? wordt een avond waarop de SLAA oude én nieuwe spelers in het boekenvak, van Uitgeverij Podium tot TenPages.com, aan het woord laat aan de hand van een aantal stellingen. Zij gaan met elkaar in discussie over de toekomst van het boek.

Met: Paul Sebes (Sebes & Van Gelderen), Joost Nijsen (Uitgeverij Podium), Sander Ruys (Maven Publishing), Valentine van der Lande (TenPages.com), Willem Dudok (Johnny Wonder) e.a.
Presentatie: Sara van Gorp

Het einde van de uitgeverij?

Dinsdag 25 januari, 20.00 uur
Comedy theater in de Nes
Nes 110 Amsterdam
Toegang: € 7,-/ €5,- (studenten, Stadspas, CJP, 65+, gratis met SLAA-passe-partout)