Het eetcomplot – Tom Schalken

Oud-rechter Tom Schalken was lid van het Amsterdamse gerechtshof dat de vervolging van PVV-leider Geert Wilders heeft bevolen wegens aanzetten tot haat, discriminatie en groepsbelediging. In Het eetcomplot beschrijft Schalken zijn indrukken van het latere strafproces.

Volgens Bram Moskowicz – de advocaat van Wilders – zou de toenmalige rechter Tom Schalken een van de getuigen – de islamdeskundige Hans Jansen – ‘beïnvloed’ hebben.

Centraal in Schalkens verhaal staat hoe de door emoties gevoede beeldvorming is ontstaan in de media en wat vervolgens de invloed daarvan was op het verloop van het proces.

 

 

Het eetcomplot
Tom Schalken
Blz.: 140
€ 14,50

Als eBoek € 10,00
Uitgeverij Van Oorschot
Bestellen kan op: http://www.vanoorschot.nl/

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Vertraagd licht en andere verhalen, PBnf

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt.

Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer. In deze subliem geschreven verhalen komen heel verschillend mensen vooral zichzelf tegen, op een manier die zowel herkenbaar eigentijds als bijzonder indringend is.

Lees meer