11 juli 2011

Het eetcomplot – Tom Schalken

Oud-rechter Tom Schalken was lid van het Amsterdamse gerechtshof dat de vervolging van PVV-leider Geert Wilders heeft bevolen wegens aanzetten tot haat, discriminatie en groepsbelediging. In Het eetcomplot beschrijft Schalken zijn indrukken van het latere strafproces.

Volgens Bram Moskowicz – de advocaat van Wilders – zou de toenmalige rechter Tom Schalken een van de getuigen – de islamdeskundige Hans Jansen – ‘beïnvloed’ hebben.

Centraal in Schalkens verhaal staat hoe de door emoties gevoede beeldvorming is ontstaan in de media en wat vervolgens de invloed daarvan was op het verloop van het proces.

 

 

Het eetcomplot
Tom Schalken
Blz.: 140
€ 14,50

Als eBoek € 10,00
Uitgeverij Van Oorschot
Bestellen kan op: http://www.vanoorschot.nl/

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

Literair Nederland - 10 jaar geleden

29 oktober 2007

een schokkend sprookje
Door Fatima Bajja

Met De Vliegeraar schaarden honderden boekenfans zich achter de schrijver Khaled Hosseini. De kritiek die de schrijver over dit boek ontving– het verhaal waarin de vriendschap van twee Afghaanse jongens wordt beschreven- was jubelend. Hosseini werd geprezen om zijn ontroerende, meeslepende en mooie manier van schrijven. Met zijn nieuwe boek Duizend schitterende zonnen, waagde Hosseini een tweede poging.

Lees meer