Het archief, 10 jaar Literair Nederland: 2003, De zwemmer van Zsuzsa Bánk

In 10 jaar Literair Nederland, meer dan 4.000 berichten in het archief, kom je grasduinend boeken tegen die je volledig ontgaan zijn en die je eigenlijk, door de enthousiasmerende wijze waarop ze besproken zijn heel graag alsnog zou willen lezen.

Neem Annemarie van der Poel haar prachtige bespreking van De zwemmer van Zsuzsa Bánk.

‘Misschien komt dit door het schitterende, eenvoudige taalgebruik en het langzame ritme van de roman, misschien komt het doordat de tragiek nooit expliciet wordt, maar wel in iedere zin doorklinkt, misschien komt het doordat de lezer alles beleeft door de ogen van een jong meisje, misschien komt het door al deze verschillende elementen  die Zsuzsa Bánk op een zeer talentvolle en vakkundige manier weet te verweven ? maar één ding is zeker: De zwemmer laat een zeer diepe indruk achter op haar lezers.’

Het boek is nog te koop. Ik kocht het net.

MH

Lees ook 10 jaar Literair Nederland een herinnering.

 

 

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer