Hard // Hoofd verschijnt tweemal per jaar op papier

Van de redactie

Hard//hoofd is een online literair tijdschrift dat voornemens is tweemaal per jaar op papier te verschijnen. Daarvoor zijn ze op zoek naar duizend leden. Wie vóór 31 juli abonnee wordt voor slechts €2,50 per maand ontvang in september het eerste magazine met als thema ‘Aaah!’ In ruim 120 pagina’s Hard//hoofd nemen schrijvers, denkers en kunstenaars dit thema als uitgangspunt. Welke aaah luidt er wanneer een student naakt poseert en zó goed wordt bekeken dat het atelier verandert in een scène uit Süskinds Das Parfum? Wat galmt er door de gangen van onze samenleving tijdens de viering van de 150-jarige afschaffing van de slavernij deze zomer? Welke aaah hoor je, als je voor het eerst ongesteld wordt op mosseljacht met je vader?

Aan het magazine werkten meer dan veertig talentvolle schrijvers en beeldmakers mee, maar ook tientallen redacteuren achter de schermen. Net als bij de afgelopen edities is elke pagina uniek vormgegeven door Mark van Wijk en op zichzelf een symbiotisch kunstwerk van tekst en beeld. De cover is ontworpen door Anna Kiosse.

Hoe werkt het?

Hard//hoofd wil graag een abonnementsmodel opzetten om de papieren edities te laten verschijnen. Als zich vóór 31 juli duizend mensen hebben aangesloten voor €2,50 per maand, dan zijn al deze abonnees tweemaal per jaar verzekerd van een thuisbezorgd tijdschrift met ruim 120 pagina’s vol bijzondere beelden en verhalen van getalenteerde makers. Het eerste magazine wordt in september verstuurd.

Voor vijf euro extra per maand steun je Hard//hoofd als Kunstverzamelaar. Dan ontvang je naast twee magazines jaarlijks een gesigneerd kunstwerk van een veelbelovende kunstenaar. Onze Kunstverzamelaars zorgen er met hun donatie voor dat het tijdschrift gratis toegankelijk én advertentievrij kunnen blijven, en dat wij onze talentvolle makers kunnen ondersteunen.

Het eerste kunstwerk wordt deze maand verzonden en wordt jaarlijks in juli thuisgestuurd. Als je je nu aanmeldt als Kunstverzamelaar, ontvang je tevens een Hard//hoofd-tasje. Wil je meer informatie over het kunstverzamelaarschap of zelfs twee kunstwerken per jaar ontvangen, klik dan hier. De donatie en het magazine abonnement zijn maandelijks opzegbaar.

Let Op: na 31 juli is deze editie van Hard//hoofd op papier niet meer verkrijgbaar.

 

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

14 juni 2024

Een invuloefening

Literair Nederland - 10 jaar geleden

17 juni 2014

Niet zozeer een schrijver als wel iemand die elke dag schrijft Niet zozeer een schrijver als wel iemand die elke dag schrijft
Recensie door Ingrid van der Graaf

Ooit ondernam dichter en uitgever Chrétien Breukers drie pogingen om een roman af te leveren. De eerste verdween in de kast, de tweede verstuurde hij naar vijf uitgevers waarvan één hem onomwonden verklaarde dat hij een amateur was en hem schreef: ‘Ik wil u tegen u zelf in bescherming nemen;