Hard // Hoofd verschijnt tweemal per jaar op papier

Van de redactie

Hard//hoofd is een online literair tijdschrift dat voornemens is tweemaal per jaar op papier te verschijnen. Daarvoor zijn ze op zoek naar duizend leden. Wie vóór 31 juli abonnee wordt voor slechts €2,50 per maand ontvang in september het eerste magazine met als thema ‘Aaah!’ In ruim 120 pagina’s Hard//hoofd nemen schrijvers, denkers en kunstenaars dit thema als uitgangspunt. Welke aaah luidt er wanneer een student naakt poseert en zó goed wordt bekeken dat het atelier verandert in een scène uit Süskinds Das Parfum? Wat galmt er door de gangen van onze samenleving tijdens de viering van de 150-jarige afschaffing van de slavernij deze zomer? Welke aaah hoor je, als je voor het eerst ongesteld wordt op mosseljacht met je vader?

Aan het magazine werkten meer dan veertig talentvolle schrijvers en beeldmakers mee, maar ook tientallen redacteuren achter de schermen. Net als bij de afgelopen edities is elke pagina uniek vormgegeven door Mark van Wijk en op zichzelf een symbiotisch kunstwerk van tekst en beeld. De cover is ontworpen door Anna Kiosse.

Hoe werkt het?

Hard//hoofd wil graag een abonnementsmodel opzetten om de papieren edities te laten verschijnen. Als zich vóór 31 juli duizend mensen hebben aangesloten voor €2,50 per maand, dan zijn al deze abonnees tweemaal per jaar verzekerd van een thuisbezorgd tijdschrift met ruim 120 pagina’s vol bijzondere beelden en verhalen van getalenteerde makers. Het eerste magazine wordt in september verstuurd.

Voor vijf euro extra per maand steun je Hard//hoofd als Kunstverzamelaar. Dan ontvang je naast twee magazines jaarlijks een gesigneerd kunstwerk van een veelbelovende kunstenaar. Onze Kunstverzamelaars zorgen er met hun donatie voor dat het tijdschrift gratis toegankelijk én advertentievrij kunnen blijven, en dat wij onze talentvolle makers kunnen ondersteunen.

Het eerste kunstwerk wordt deze maand verzonden en wordt jaarlijks in juli thuisgestuurd. Als je je nu aanmeldt als Kunstverzamelaar, ontvang je tevens een Hard//hoofd-tasje. Wil je meer informatie over het kunstverzamelaarschap of zelfs twee kunstwerken per jaar ontvangen, klik dan hier. De donatie en het magazine abonnement zijn maandelijks opzegbaar.

Let Op: na 31 juli is deze editie van Hard//hoofd op papier niet meer verkrijgbaar.

 

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

26 december 2023

Beste boeken van 2023

26 december 2023

Een oeverloos bestaan

22 december 2023

Zoektocht naar Nataraja

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 januari 2014

De uit de duim gezogen biografie van een charmante fantast De uit de duim gezogen biografie van een charmante fantast
Recensie door Maarten Buser

Twee van de mooiste poëzie-uitgaves van dit jaar, die niet (oorspronkelijk) Nederlands zijn, zijn van de Amerikaanse dichter Charles Simic (1938). Begin dit jaar verscheen New and Selected Poems: 1962-2012, een uitgebreide keuze uit zijn oeuvre. Bovendien verscheen in oktober Aan de wereld komt geen eind, een integrale vertaling van The World Doesn’t End (1989).